Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Kursus i mavedans ved FOF Aarhus, underviser Tanja Mejer

Mavedans - nybegynder

Mavedans - nybegynder

Mærk glæden ved mavedans, en orientalsk danseform med oprindelse i Mellemøsten, hvor man bevæger kroppen til arabisk-inspirerede rytmer.

På dette hold vil vi stifte bekendtskab med den orientalske dansekultur. Mavedans handler ikke kun om maven, men er en række af forskellige stilarter og musik. Vi vil fx danse arabisk folklore, men vi vil også danse til de energiske, arabiske trommer. Vi starter alle timer med opvarmning, hvorefter vi lærer forskellige mavedanstrin. Vi fokuserer først og fremmest på basistrin, og efterhånden vil vi lige så stille opbygge en koreografi med udgangspunkt i de basistrin, vi har lært i løbet af vores træning. 

I løbet af kurser vil du se, hvor meget din krop kan, mens du bevæger dig i flow. Dansen er et sundt redskab til at lære og til udforske din krop. Sammen skaber vi et rum, hvor der er både kærlighed og anerkendelse til dans og krop. Du vil fx lære forskellige trin med flere gentagelser, hvor kroppen er i fokus.

Som deltager på holdet vil du:

  • opnå en bred og overordnet forståelse for den orientalske dans.
  • opnå større kropsbevidsthed, balance og øge dit velbefindende gennem bevægelse til musik.
  • få vejledning i at mestre god og korrekt teknik.

Forudsætninger for deltagelse

Mavedans - nybegynder henvender sig til alle aldre og køn, og der er ingen grænser for, hvordan din krop skal se ud.

Praktisk information

Det er en god ide at have løstsiddende tøj på, som du kan bevæge dig i, og som ikke strammer. Fx bløde træningsbukser og en top. Det er ikke nødvendigt at danse med bar mave. Til gengæld danser vi i bare tæer, men du kan også sagtens danse i strømper eller i et par bløde sko, hvis du foretrækker det. Medbring en drikkedunk.