Skip to content
Indgangsparti på moderne arkitektur, Paris, Frankrig. FOF Aarhus.

Fransk DELF

DELF certificering hos FOF Aarhus

DELF – de officielle eksaminer i fransk for udlændinge

DELF (Diplôme d’études en langue française) og DALF (Diplôme approfondi d’études en langue française) er officielle eksaminer i fransk for udlændinge, der tilbydes af Institut Français verden over. Diplomerne udstedes af det franske undervisningsministerium.

DELF giver diplomer på niveauerne A1-B2 for kursister med et elementært til øvet niveau, mens DALF er på niveauerne C1 og C2 og henvender sig til kursister med et højt niveau i fransk. DELF findes også med en erhvervsrettet profil, DELF Pro. I FOF Aarhus kan du tage eksaminerne i DELF Almen.

Eksamensforberedelse

Vi tilbyder forberedelseskurser, hvor du kommer til at arbejde med alle de opgavetyper, du møder til eksamen. På den måde lærer du eksamensformatet at kende og får trygheden ved at vide, hvad der venter dig til eksamen.

Download folder med alle FOF Aarhus' certifikatsprogkurser

Hvad kan man gøre med sit DELF-bevis i hånden? Læs den spændende artikel om Gérard, som skiftede livet i Danmark ud med et fantastisk eventyr i Frankrig.

 • DELF - niveauer og Den fælles europæiske referenceramme 

  Eksamenerne afholdes i 164 lande verden over og er bredt anerkendt i gymnasier, på universiteter, i erhvervslivet i Frankrig samt i de øvrige fransktalende lande.

  DELF og DALF diplomerne kan bruges som attestation for dit franskniveau ved ansøgning om optagelse på en fransk videregående uddannelsesinstitution. Niveaukravet varierer dog fra et universitet til et andet, men ligger oftest omkring B2 eller C1. Hvis man som Erasmus-studerende ønsker et semesters udvekslingsophold på et fransktalende universitet, er kravet B1-niveau.

  OBS: Hvis du vil søge ind på en videregående uddannelse i Frankrig, er det derfor vigtigt, at du i god tid undersøger, hvilket franskniveau eller hvilket diplom der kræves for at blive optaget.

  Niveauerne er afstemt efter: Den fælles europæiske referenceramme for sprog (CEFRL)


 • Gratis online sprogtest

  Vi anbefaler, at du tager vores vejledende online sprogtest før du melder dig til: Tag vores online sprogtest


 • Eksamen

  Kurset kan afsluttes med eksamen. Eksamensgebyr er ikke inkl. i kursusprisen.

  DELF-eksamener tilbydes i Aarhus og København cirka to gange om året. I København foregår det på Institut Français. I Aarhus afholdes ikke eksamen på C1 og C2-niveau.

  Eksamen i Aarhus gennemføres ved minimum 3 tilmeldte eksamenskandidater. Ved færre tilmeldte henvises til eksaminerne i København.

  Prøvegebyret er på mellem kr. 825,- og 1.250,-. Deltager du i et af FOF Aarhus' forberedelseskurser er priserne reduceret – se de aktuelle priser ud for den enkelte eksamen på tilmeldingsblanketten. Eksamensgebyr er ikke inkl. i kursusprisen.

 • Tilmelding til eksamen

  Du skal udfylde en tilmeldingsblanket og sende/aflevere den til FOF's kontor med attention til Vibeke Rosendal.
  Du kan også scanne den og e-maile direkte til: vibeke@fof-aarhus.dk

  Tilmeldingsblanket til alle eksaminer i maj 2024

  Eksamensdatoer og tilmeldingsfrist:
  DELF A1: 22/5 (tilmeldingsfrist 12/3)
  DELF A2: 22/5 (tilmeldingsfrist 12/3)
  DELF B1: 23/5 (tilmeldingsfrist 12/3)
  DELF B2: 24/5 (tilmeldingsfrist 12/3)

  Det er en god idé at være ude i god tid i forhold til tilmelding, både til kurser og til prøver. Det kan tage en måneds tid at få eksamensresultatet.
Filtrér
Billede af vintønder fra Frankrig

sprogundervisning

Parlez-vous français?

Dyrk det franske sammen med andre passionerede. Fra begynder-niveau til meget øvet.