Skip to content
Kursus i bunddække til haven i FOF Aarhus

Bunddække til haven

Bunddække til haven

Har du nogensinde tænkt på, hvordan du kan forvandle din have til et blomstrende paradis, mens du samtidig beskytter jorden og gør vedligeholdelsen lettere? Et kursus i bunddække til haven er nøglen til at åbne op for en verden af muligheder.

På kurset får du viden, der forbedrer din havepleje. Du får hjælp til at forstå bunddækkeplanters funktion i økosystemet, og du bliver klogere på bæredygtig havepraksis. Du lærer om forskellige typer af bunddækkeplanter, og hvordan du udvælger dem baseret på din haves behov, klima og jordforhold. Sammen gennemgår vi de grundlæggende teknikker til plantning af bunddækkeplanter, fx korrekt afstand, dybde og planternes vedligeholdelse.

Som deltager på kurset lærer du:

  • at forstå bunddækkets forskellige funktioner, fx at forhindre ukrudt, bevare fugt, forbedre jordkvaliteten eller som dekoration.
  • hvordan du forbereder jorden, forbedrer dens kvalitet og opretholder de optimale forhold for dine bunddækkeplanter.
  • hvordan du plejer og vedligeholder dine bunddækkeplanter.
  • den nødvendige viden til at kunne beslutte, hvilken type bunddække, der passer bedst til din have.

Forudsætninger for deltagelse

Bunddække til haven henvender sig til alle haveentusiaster, uanset niveau. Uanset om du allerede har grønne fingre eller er nybegynder, så giver kurset dig den nødvendige viden og selvtillid til at kunne skabe en smuk og vedligeholdelsesvenlig have hjemme hos dig.

Praktisk information

Vi gør opmærksom på, at kurset fokuserer på viden, og foregår i et klasselokale, hvilket giver dig mulighed for at opnå en grundig forståelse af brugen af bunddække til haven.