Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram.

Billede af blomsterbed, kursus i sammensætning af planter i FOF Aarhus

Havens stauder

Havens stauder

Vidste du, at du med stauder kan omdanne din have til en fortælling af farver og skønhed, som vokser sig stærkere år for år? Med et kursus i havens stauder lærer du, hvordan du forvandler din have til et blomstrende paradis.

På kurset får du en bred vifte af viden, som er nyttig i dyrkningen og brugen af stauder i dit havearbejde. Du får information om, hvordan du udvælger og vedligeholder stauder, og indsigt i, hvordan du kan sammensætte en smuk og funktionel have med holdbare planter.

Som deltager på kurset lærer du:

  • hvordan du udvælger de stauder, som passer bedst til din have.
  • de grundlæggende teknikker til plantning, vanding, beskæring og vedligeholdelse af dine stauder.
  • om brugen af stauder i græsplæne, skovhave, stenbede, præriehaver osv.
  • hvordan du kan kombinere dine stauder med andre planter, fx træer, buske og blomster.

Forudsætning for deltagelse

Havens stauder henvender sig til alle, der er haveinteresserede. Uanset om du er nybegynder inden for havearbejde eller allerede har erfaring, vil kurset give dig muligheden for at forfine dine viden indenfor dyrkningen af stauder.

Praktisk information

Vi gør opmærksom på, at kurset udelukkende fokuserer på viden. Kurset foregår i et klasselokale, hvilket giver dig mulighed for at opnå en grundig forståelse bag anvendelsen af stauder.