Skip to content
FOF Århus | Podcast | Forælderskabelsen | Særsæson om amning | Episode 1: Amning i det offentlige rum med vært, jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane

Episode 1: Amning i det offentlige rum

Amning i det offentlige rum har igennem de seneste ti år været til debat flere gange. Debatten har fyldt meget i de danske medier og er præget af stærke holdninger om ret, hensyn, blufærdighed og nødvendighed. De stærke holdninger i det danske mediebillede har medført, at amning i det offentlige rum i dag er et emne, som rigtig mange har en holdning til.

I denne episode undersøger Nanna Cæcilie Thrane, disse holdninger er opstået, og hvorvidt der er fremkommet eller genopstået en blufærdighed på ny efter 70'ernes ellers frigjorte forståelse af kroppen og kropslighed.

Vært: Jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane
Medvirkende: Marianne Busck Rasmussen (specialkonsulent ved kompetencecenter for amning), Christine Buhl Halling (projektkoordinator ved komitéen for sundhedsoplysning ved komptetencecenter for amning), Mette Byriel Thygesen (undervisningsredaktør og museumsinspektør ved Nationalmuseet) og Pia Fris Laneth (forfatter og foredragsholder)
Amme-beretninger: Lise og Else

Podcasten er lavet af aftenskolen FOF Aarhus – kurser og foredrag
Episoden er tilrettelagt af Nanna Cæcilie Thrane med hjælp fra Malene Nees Damborg og Astrid Meldgaard.

Førstehjælpskursus til babyer ved FOF Aarhus, underviser Bente Dyhrberg.

førstehjælp

Lær førstehjælp til baby

Bliv godt klædt på så du er tryg, og ved hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.