Skip to content

På grund af flytning til anden lokation er kontoret og telefonen lukket for betjening fra og med onsdag den 29. maj 2024 til og med mandag den 3. juni 2024. Vi er således klar ved telefonen tirsdag den 4. juni kl. 10:00

Dyrk Tai Chi i FOF

Tai chi og Qigong

Tai chi og Qigong

Tai Chi og Qigong er to former for motion, som begge kommer fra Kina. Forskellen imellem de to er, at Tai Chi er en kampkunst. Selvom det ikke nødvendigvis anvendes således, så er øvelserne skabt med fokus på kampteknikker. 

Tai Chi

Tai Chi er en kinesisk kampkunst, som i dag bruges til at styrke kroppen. Tai Chis vigtigste principper bygger på harmonien imellem Yin og Yang. 
Hos Tai Chi er selve din vejrtrækning vigtig. Munden skal være lukket, og tungen skal hvile mod ganen. Du trækker derfor vejret igennem næsen, alt imens øvelserne bliver gennemgået. Derved bliver din vejrtrækning dybere og længere, hvilket hjælper ilten til at blive i din krop i længere tid, og derved vil din krop bedre kunne optage ilten. Dette er godt for din krop, hjerne og velvære. 

Tai Chi hjælper med at:

- Give ro til sjælen
- Lindre smerter
- Bedre hjerterytme
- Bedre balance
- Øget bevægelighed
- Øget livskvalitet
- Mindske trætheden

Qigong

Qigong blev tidligere kaldt Chi Kung, og er en fællesbetegnelse for en række kinesiske helseøvelser, som styrker udøverens helbred. Man kan sammenligne Qigong med Yoga. 
Dyrkelsen af Qigong i Danmark startede allerede i 1960’erne, og øvelserne kan være alt fra ukomplicerede til mere krævende øvelser. 
Qigong er med til at opbygge din krops indre energi, og det består af langsomme og glidende bevægelser. Du skal udføre øvelserne meget præcist, og her skal du have fokus på din vejrtrækning samt koncentration. 

Qigong hjælper med at:

- Skabe ro i kroppen 
- Lindre smerter ved kroniske sygdomme
- Styrke balancen
- Forbedre kropsholdningen
- Forbedre immunsystemet, nervesystemet og væv
- Øge kropsbevidstheden

Målet med øvelser er at styrke kroppen, øge dens smidighed og få skabt balance. 

Hvis du vil vide endnu mere så skynd dig at tjekke vores forskellige hold ud nedenunder.