Skip to content
Latin sprog kursus fof odense

Latin

Latin

Lær latin og få en dybere forståelse for sprog

Et sprog fra fortiden

Latin blev udbredt i det meste af Europa under Romerriget, og det fortsatte som det lærde sprog, der taltes i kirkeverdenen og på universiteterne. Samtidig udviklede det sig til flere moderne sprog, der i dag har spredt sig over hele Verden – bl.a. spansk, fransk, portugisisk, italiensk og rumænsk.

Du bruger allerede latin hver dag 

Selv om dansk ikke stammer direkte fra latin, er latin en stor del af vores ordforråd, selv om vi ikke tænker over det. Mange fremmedord stammer fra latin, og latin bruges stadig til at danne ord for nye videnskabelige, filosofiske og teknologiske opfindelser og begreber, der ikke tidligere har fandtes ord for.

Lær Latin

Når du lærer latin, får du indblik i:
- Grammatik
- Sproghistorie
- Kulturhistorie

Du vil lære at genkende grammatiske strukturer, som du kan tage med videre i andre fremmedsprog, og som også vil give dig en bedre forståelse af det danske sprog.
I undervisningen vil du læse tekster af spændende forfattere fra antikken, dog på et begynderniveau så alle kan følge med.

Underviser

Vores underviser hos FOF Odense – Fredericia – Middelfart – Assens har en uddannelse inden for litteraturvidenskab og latin. Han har undervist i flere år, og er en rigtig kompetent underviser, som mange kursister har været glad for. 

Så skynd dig og tilmeld dig et af vores hold, så du kan blive endnu mere lærd! 

 

Fun facts 

Vidste du, at latin er det officielle sprog i Vatikanstaten. Eller vidste du, at runeskrift har fået inspiration fra det latinske alfabet. 
Latin er fader for mange ting, og ofte har de moderne sprog taget udgangspunkt i det latinske sprog.