Skip to content

Grundet travlhed er kontorets åbningstider mandag kl. 10-12 og torsdag kl. 10-12 - i perioden d. 12/5 - 3/6. Vi arbejder på et spændende program til den kommende sæson :)

Latin

Latin

Lær latin 

De dødes sprog

Latin bliver ofte betegnet som de dødes sprog, idet det ikke bliver brugt så meget i den nymoderne verden. Latin blev talt i oldtidens Romerrige, og det var den gang brugt som et internationalt sprog. I oldtiden var det lærde, som brugte det latinske sprog i både litteratur men også i tale. 

Fun facts 

Vidste du, at latin er det officielle sprog i Vatikanstaten. Eller vidste du, at runeskrift har fået inspiration fra det latinske alfabet. 
Latin er fader for mange ting, og ofte har de moderne sprog taget udgangspunkt i det latinske sprog. 

Lær Latin

Latin er fundamentet for rigtig mange sprog og grundstenen for f.eks. spansk, fransk og italiensk – det er deres stamfar. Derfor vil du få et godt udgangspunkt, hvis du senere hen vil lære de andre sprog, når du har fået lært Latin. Når du lærer latin, får du indblik i:
- Grammatik
- Sproghistorie
- Kulturhistorie

I undervisningen vil du gå igennem tekster fra antikken, dog på et begynderniveau så alle kan følge med. Der tages udgangspunkt i, at alle kan være med, og at ingen bliver tabt. 

Underviser

Vores underviser hos FOF Odense – Fredericia – Middelfart – Assens har en uddannelse inden for litteraturvidenskab og latin. Han har undervist i flere år, og er en rigtig kompetent underviser, som mange kursister har været glad for. 

Så skynd dig og tilmeld dig et af vores hold, så du kan blive endnu mere lærd!