Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Ecoprint Lotte Denckert bladtryk på stof

Ecoprint - Aabenraa

Drømmer du om at skabe unikke tekstiler med plantetryk? På dette kursus lærer du at lave ecoprint og bundledye, som er teknikker til at skabe smukke, effektfulde prints på tekstiler med planternes egne farver og former.

Du lærer simple teknikker til at skabe smukke abstrakte aftryk med bundledye, og så bliver du guidet igennem de noget mere komplicerede teknikker til at skabe flotte ecoprints med tydelige aftryk af blade og blomster.

På kurset arbejder vi med forskellige teknikker til at skabe tekstiler i forskellige farver med forskellige udtryk. Vi arbejder med at lave tryk på hvid baggrund og på farvet baggrund, som vi farver med plantefarver. Der er tid til virkelig at gå i dybden med teknikkerne og lære, hvordan vi laver de vigtige forberedelser af stoffet for at gøre det klart til at ecoprinte på. Vi arbejder på bomuldsstofprøver og bomuldsmuleposer, og så bliver der også mulighed for at tage et par stykker tøj med, som man kan farve på kurset.

Med hjem får du alle dine små værker samt masser af ny viden og erfaring, og du modtager også alle opskrifter på skrift, så du kan fortsætte med at arbejde med håndværket derhjemme.

Medbring:
Madpakke
Tøj, der må blive beskidt/forklæde
Fryseposer til at transportere dine værker hjem i
Løgskaller
Blade og blomster, hvis du har (liste bliver sendt ud inden kurset)
Nogle stykker tøj (mindre stykker er nemmest at arbejde med, fx undertrøjer, strømper, t-shirts, børnetøj, tørklæder osv.). Max 2-4 stykker tøj pr. person. Tøjet skal være i naturmaterialer - uld, bomuld, silke, hør, viskose mm. Tøjet skal være hvidt eller ret lyst.
Gummihandsker (de lange opvaskehandsker)
En deltagerpris på 300 kr. pr. person, som dækker alle materialer, vi skal bruge, afregnes med underviseren på dagen.

 

 

Information

  • Dato 07.06.2024-09.06.2024
  • Adresse Aabenraa
  • Lokale Lokale tilgår

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 07.06.2024 17:30-20:00 Aabenraa Lotte Denckert Andersen
2 Lørdag 08.06.2024 17:30-20:00 Aabenraa Lotte Denckert Andersen
3 Søndag 09.06.2024 17:30-20:00 Aabenraa Lotte Denckert Andersen
FOF Sønderjylland Lotte Denckert
Underviser

Lotte Denckert Andersen

Jeg hedder Lotte Denckert og driver til daglig Plantefarveren.dk. Jeg har stor passion for plantefarvning og har over en årrække brugt næsten al min tid på at farve, eksperimentere og udvikle nye teknikker. Jeg har også stor passion og interesse for plantefarvningens historie og for planter og tekstiler i al almindelighed. Jeg arbejder med både animalske og vegetabilske fibre. Jeg brænder for at formidle min viden til mennesker, der ligesom jeg brænder for håndværk og håndarbejde. På mine kurser er der stor plads til at stille spørgsmål og til at eksperimentere og lade sig lede af sine interesser. Mine kurser er meget praktiske - det er vigtigt, at alle får det i hænderne, og at alle føler sig klædt på til at kunne gå hjem og eksperimentere og udvikle sig som plantefarver.