Skip to content

Tuft dit helt eget personlige tæppe

Tuft dit helt eget personlige tæppe

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med tufting og lave dit helt eget unikke tæppe?

Tufting er en ny og sjov måde at lave tæpper på, og kender man i forvejen lidt til garn, er dette en fordel, dog slet ikke et krav, da alle kan lære at tufte på dette hold. Workshoppen starter med en introduktion til selve redskabet. Her vil du blive sat ind i, hvordan du bruger tuftepistolen og får dit garn sat fast til maskinen. Herefter vil vi starte med at tufte.

Der er en tusch til alle, så vi kan lave en skitse på lærredet af det, du gerne vil tufte. Vi anbefaler, du allerede har nogle forskellige idéer klar til, hvad du gerne vil tufte, så du sparer tid - dette er ikke et krav, men vil hjælpe dig. Du har også mulighed for at lave nogle små skitser på papir over, hvad du gerne vil tufte. Vi anbefaler, at du starter ud med simple motiver og laver et tuftet tæppe med højst 3-4 forskellige farver, når det er første gang

Der vil være en underviser til stede under hele workshoppen til at hjælpe dig igennem processen og besvare alle spørgsmål. Ellers står den bare på en afslappende og spændende workshop med god musik og hyggelige omgivelser at arbejde i. Når man tufter, skal man huske at tage pauser, hvilket giver dig en god mulighed for at gå på opdagelse i atelierets smukke kunst samt nyde en varm kop kaffe i cafeen. Når der er en lille time tilbage stopper vi med tæpperne, og underviseren viser, hvordan du putter tæppelatex på tæpperne, så du kan tage tæppet af rammen. Så er du klar til at tage dit tæppe med hjem og klippe det til, når limen på bagsiden af tæppet er tørt. 

Der vil være kaffe og the undervejs, og bliver du sulten, er der rig mulighed for at købe mad i vores cafe, ”På Fjorden”. Her får du 10 procents rabat, når du er til workshop hos os. 

Materialer
Vi har noget garn til rådighed, men vi anbefaler at man selv medbringer garn, hvis man gerne vil have bestemte farver til sit tæppe. Der er også mulighed for at købe frit garn af underviseren for 300 kr. Vi anbefaler tykt garn og gerne akryl, da der godt kan være en del spildgarn første gang, man kaster sig over tufting. Sørg for at have tilstrækkeligt garn med af de farver, du skal bruge – helst to garnnøgler af samme farver eller cones. Her er link til, hvor man evt. kan købe garn over, som er godt til tufting:  
https://hobbii.dk/amigo
https://hobbii.dk/happy-sheep-woolpower
https://slowstudio.com/collections/tuftegarn
https://tuftingshop.com/collections/yarn  (bestil i god tid) 
https://garncafe.dk/