Skip to content

Mindfulness for nybagte forældre

Mindfulness for nybagte forældre

”Efterfødsel og egenomsorg” – et anderledes efterfødselsforløb.

Der udbydes et væld af efterfødselsforløb med fokus på genoptræning af den fysiske krop oven på fødsel og graviditet. Men hvem hjælper jer med at holde fokus på jeres egen mentale sundhed i tiden som nyfødte forældre, hvor stort set alle døgnets timer er inddraget til at give omsorg til jeres lille, nye menneske?

På dette forløb bliver I tilbudt et trygt rum, hvor I kan få lov til at lande. Lande ovenpå den livsomvæltende begivenhed, det er at blive nogens forældre.

Når et lille nyt liv kommer til, er det nemlig ikke kun barnet, som er nyfødt. I er også nyfødte i forældreskabet, og skal måske til at finde en helt ny måde at være i verden på. Med nye følelser, ny krop, nye værdier, nye roller.

Med udgangspunkt i mindfulness og compassion – herunder forskellige meditations-, sanse- og kropsøvelser – vil I komme igennem et anderledes efterfødselsforløb med fokus på genoptræning af evnen til at også at varetage egne behov og selvomsorg midt i familiedannelsen og den nye, til tider kaotiske, hverdag.

Vi kommer til at øve os i at bruge mindfulnessredskaber til at finde ro og forankring i det kaos og den evige forandring, som følger med det at være forældre til et lille barn. I mindfulness træner vi nemlig at være i det, som er, både når dagen byder på konflikter, gråd og svære følelser, men også evnen til at gribe de små stjernestunder med nærvær og taknemmelighed. Vi vil desuden komme til at gentræne kropskontakt og evnen til afspænding, samt det at implementere mikropauser og små pusterum i jeres nye hverdag med det lille barn.

Kurset henvender sig til alle nybagte forældre, det være sig mor, far, medforælder – og børnene er mere end velkomne på dette kursus, hvor vi træner at være med alt det, som nu engang følger med, når man har et lille barn.

Alle kan være med – I behøver ikke have forudgående kendskab eller erfaring med meditation, men kan blot møde ind med et nysgerrigt sind og lysten til at gøre noget rigtig godt for dig selv.