Skip to content

Nytårsworkshop med babymassage og sanseleg

Nytårsworkshop med babymassage og sanseleg

Kom og vær med, til en hyggelig workshop, hvor du kan lære at give din baby en rigtig skøn og befordrende helkropsmassage. Du vil også få viden om, hvornår du må massere, hvilke olier der er gode at bruge, hvad du skal undgå osv. Baby kan være fra ca. 6 uger - 5 måneder.

Jeg demonstrerer strøg, greb og teknikker på min dukke sideløbende med at du masserer dit barn. Er dit barn ikke lige oplagt på dagen, eller siger det fra undervejs, er her dukker du kan afprøve teknikkerne på.

Hvorfor er massage et godt redskab?
Fordi babymassage:
Styrker relationen mellem baby og giver
Styrker immunforsvaret
Øger babys kropsbevidsthed
Stimulerer lymfesystemet
Øger udskillelsen af affaldsstofferne
Øger kroppens bevægelighed
Stimulerer fordøjelsen
Virker afspændende og beroligende
Kan give bedre søvn
Stimulerer nervesystemet
Hjælper til et dybere åndedræt
Dæmper stress
Reducerer muskelspændinger
Reducerer smerter
Øger udskillelsen af oxytocin - lykke og kærlighedshormonet - hos både baby og giver .

Endvidere oplever børn som får massage, at de bliver set og bekræftet. De styrkes i at sige til og fra ift. berøring og oplever, at den voksne retter sig efter det. De får en bedre selvfølelse og bliver mere rolige og mindre rastløse. De får mulighed for at slappe af og får øget opmærksomhed fra en voksen. Den voksne som masserer barnet bliver generelt bedre til at aflæse barnet. Børnene bliver selvsikre og mere tolerante. De bliver også bedre til at fordybe og koncentrere sig og bliver kommunikativt stærkere, da berøring også er kommunikation.

Massage påvirker altså barnet både motorisk, kropsligt, sprogligt og socialt. Det er gennem huden og kroppen, at dit barn erfarer verden og bliver tryg heri.

Jo tidligere du starter med at give babymassage, des bedre vilkår kan du skabe for dit barns trivsel og udvikling. Massage kan også bruges som et godt redskab til at skabe en hyggelig og afslappende samvær inden sovetid. Et rigtig fint putteritual, som kan bruges uanset om i er hjemme, skal overnatte hos familie eller venner eller er på ferie.

Vi slutter af med lidt info om dit barns følesans. Om hvordan du kan stimulere den og være med til at udvikle den, så dit barn bliver øvet i at sortere i de sanseindtryk det konstant modtager. Her vil vi også lave forskellige sanse- og bevægelseslege, motoriske øvelser mm. Jeg vil også fortælle lidt om bære- og liggestillinger samt lejringer af de helt små, så flade og skæve baghoveder kan forebygges. Der er naturligvis også tid til alle de spørgsmål I måtte have. Der er også tid til hyggeligt samvær med de øvrige deltagere.

Er der mere overskud hos baby er der mulighed for at få en tur på sansegyngen, en snurretur i tumletoppen, et afslappende boldbad, en rolig svingtur i minifaldskærmen eller afprøve fuglen fra Units, som er et fantastisk redskab til at få baby til at ligge på maven.

Kurset foregår på børnenes præmisser i en rolig atmosfære. Der vil være mulighed for at forsyne sig med kaffe, te og vand undervejs. Der er naturligvis plads til at spise baby af og skifte ble, når behovet opstår.

Der vil på dagen være mulighed for at købe sanselegetøj til fordelagtige priser. Der kan også købes en god olie fra KRAES, samt andre af deres produkter.


For at sikre, at der god tid til alle børn er prisen for en forældre og ét barn. 
Medbringer du tvillinger er der et tillæg på 75 kr. 
Ved tilmelding skal du skrive i kommentarfeltet, at du medbringer tvillinger, så sender vi dig en separat opkrævning på 75 kr. 
Alternativt kan du kontakte os på mail eller telefon, så hjælper vi dig med tilmeldingen.