Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra den 28/9 kl. 17 til og med den 2/10 kl. 05. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Bevægelse og qi gong - hensyntagende

Bevægelse og qi gong - hensyntagende

Dette kursus tilbyder en unik kombination af Alexanderteknikken og Medicinsk Qi Gong, hvor du vil lære at skabe forandringer i din kropsholdning og slippe af med belastende bevægelser og vaner. Gennem en kombination af teori og praksis vil du genfinde din naturlige kropsholdning, bevægelsesfrihed og styrke kroppens egen livsenergi.

Underviseren, Helga Thorup Larsen, er en erfaren underviser og praktiker inden for både Alexanderteknikken og Medicinsk Qi Gong. Helga vil guide dig gennem kurset og dele sin ekspertise og passion for begge praksisser.

Alexanderteknikken vil være en central del af kurset. Du vil lære principperne og teknikkerne bag Alexanderteknikken og opnå en dybere forståelse af din kropsholdning og bevægelse. Ved at blive opmærksom på og slippe af med belastende bevægelser og vaner, vil du gradvist genfinde din naturlige kropsholdning og bevægelsesfrihed. 

Alexanderteknikken kan være gavnlig for alle uanset alder og fysiske evner.

I kombination med Alexanderteknikken vil du blive introduceret til enkle Qi Gong øvelser fra den Medicinske Qi Gong-tradition. Medicinsk Qi Gong er en del af den traditionelle kinesiske medicin og fokuserer på at styrke kroppens egen livsenergi, kendt som Qi, for at fremme helbred og glæde. Ved at praktisere disse øvelser vil du lære at opbygge og balancere din energi, øge din vitalitet og skabe en dybere forbindelse mellem krop og sind.

Kurset afsluttes med en afspændingsøvelse, der hjælper med at integrere og forankre de opnåede forandringer i kroppen. Afspændingen giver dig mulighed for at opleve dyb afslapning og fornemme den nye lethed og balance i din krop.

Praktisk information

Mød gerne op omklædt (i tøj, som du kan bevæge dig i), da vi har begrænset plads til omklædning. Medbring desuden en vandflaske – der er mulighed for at tanke vand ved vores drikkevandskøler i fællesarealet, hvor der ligeledes er gratis kaffe og the.

Vi sørger for alt det udstyr, der skal bruges i undervisningen, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe din egen træningsmåtte m.m.


Du kan melde dig til et hensyntagende hold, hvis du har et fysisk eller psykisk handicap, der betyder, at du ikke kan følge et af vores almindelige hold inden for det pågældende emne. Hensyntagende hold har ikke flere end syv deltagere, så du kan få individuel vejledning i forhold til de gener og skavanker, du har.

Ved tilmelding erklærer du, at du er "handicappet i forhold til emnet".