Skip to content

Kontoret er lukket for ekspedition fra d. 1. juli til om med d. 6. august. God sommer

Yin yoga

Yin yoga

Disse blide, mindfulle yin yoga-hold er for dig, der ønsker at skabe en omsorgsfuld kontakt til dig selv, din krop og til nuet. 

På holdet benytter vi yin yogaens virksomme stillinger og invitation ind i mørket og stilheden som et blidt afsæt til at koble os af tanketoget og tage en pause til at fordøje indtryk og blot være og sanse vores kroppe – med accept, nysgerrighed og omsorgsfuldhed.

Modsat andre grene af yogaen med fokus på at oparbejde muskelstyrke, arbejder vi i yin yogaen mere med lange, dybe stræk og evnen til at spænde af, give slip og strække og blødgøre vores bindevæv, så vi kan skabe mere plads, fleksibilitet og velvære i vores krop. 

På yin yoga-holdene kommer vi til at dyrke tid, tålmodighed og tillid. Vi holder hver enkelt stilling længe og arbejder os langsomt og med fuld opmærksomhed og bevidst nærvær fra den ene stilling til den anden – altid med god tid til at lande og mærke efterklangen af de enkelte stillinger.

Fysisk vil du komme til at arbejde med evnen til at spænde af, smelte og blødgøre, så du kan skabe øget fleksibilitet og flow gennem din krop. Du vil dog nok også i lige så høj grad opleve at komme til at arbejde mentalt med ”væren” fremfor ”gøren”, overgivelse og det at være accepterende i noget som kan føles intenst – en evne du i den grad kan drage nytte af uden for måtten.

Gennem yin yogaen kan du nemlig hjælpe dit sind og din krop med at aktivere det parasympatiske nervesystem, der støtter os i at finde ind i en tilstand for hvile, restitution og genopbygning. Vi afslutter altid med restorative hvilestillinger, hvor du får mulighed for at finde dyb afspænding og lande og fordøje dagens indtryk.

Holdet er således særligt velegnet som modvægt til en hektisk, præsterende hverdag som en mulighed for at tanke ro, næring og genetablere kontakt til dig selv og din krop. Det kræver ikke forudgående erfaring med yoga eller meditation, alle kan være med. Du kan komme på hele forløbet eller blot droppe ind enkelte aftener, som det passer ind i din hverdag.