Skip to content
Aktiviteter i vinterferien FOF

Workshop: Vinterhi

Workshop: Vinterhi

Her i vinterens kolde, mørke måneder bliver mange af os ramt af træthed og tungsind – måske fordi vinteren helt naturligt inviterer krop og sind til at gå mere i tomgang og dvale.

På denne workshop vil vi minde os selv og hinanden om, at vi ikke behøver at kæmpe mod denne tilstand. At vi har værdi også i tomgang. 
At vores værdi ikke måles i præstation.

Kaster vi et blik ud i naturen, så går den heller ikke i panik, men tager vinterhiet med ophøjet ro. Den er der bare. I dvaletilstand. En venteposition indtil de rette forhold igen er der til at gro og folde sig ud i fuldt flor.
Løvfaldet og vinterens mørkedvale er en del af en genstartsmekanisme, som får alting til at folde sig ud på ny. Hvis vi tør lade mørket omslutte os som en tryg, varm dyne.

Så på denne mindfulnessworkshop vil vi ved hjælp af mindfulnessøvelser og meditation øve os i at gå inde i dette selvomsorgsfulde vinterhi. Lade os selv blive til små frø dybt nede i den mørke jord, som ved blot at være til kan ligge og samle næring og kræfter til igen at spire og blomstre.

Gennem kontakt til sanser, krops og åndedræt vil vi øve os i at tage imod den pause og det rum for heling, som det at forbinde os med nuet tilbyder os. Her finder vi nemlig muligheden for at slå autopiloten fra og give vores hjerner, krop og sind nogle helt basale pauser. 

Pauser til at fordøje. Pauser til at være. 
I vinterhi.

Alle kan være med, du behøver ikke have forudgående kendskab eller erfaring med meditation, men kan blot møde ind med et nysgerrigt sind og lysten til at gøre noget rigtig godt for dig selv.