Skip to content

Administrationen har lukket den 12/12-23 grundet kursus.

Japansk A1

Japansk A1

På A1-niveau får du udvidet de helt basale lytte-, skrive- og talefærdigheder, du fik med dig på A1 Basic, og kurset er for dig, der har modtaget undervisning her i minimum én sæson.

Vi lægger nye mursten på dit gode fundament, så du stille og roligt får bygget mere viden på omkring japansk kultur, sprog og grammatik. Vi kaster os ud i at arbejde med de japanske skrifttegn, og du kommer til at øve dig på din udtale og evne til at konstruere sætninger. På den måde bliver du roligt og sikkert klædt på til at kunne indgå i en simpel samtale med en person, der er indstillet på at hjælpe dig ved at tale langsomt og tydeligt. 

Med dette sprogkursus i bagagen vil du have redskaberne til at begynde at kaste dig ud i en lille, simpel smalltalk til middagsselskabet med den japanske samarbejdspartner. Måske han kan en smule engelsk, men du vil gerne bruge dine nyvundne japansk-evner til at gøre et godt indtryk og vise imødekommenhed ved at benytte hans modersmål. Alle er imponerede – dig selv inklusiv – over at du nu faktisk er i stand til at præsentere dig selv på japansk gennem enkle sætninger om dig selv, din familie og din bopæl. 

Du får løbende udvidet dit japanske ordforråd, så du eksempelvis er i stand til at gå på det store Nishiki-marked i Kyoto, og købe lige nøjagtigt de råvarer, du skal bruge, for at lave den perfekte ramen. Du vil være i stand til at udveksle almindelige standardinformationer, og du kan også læse små dagligdagstekster, f.eks. surfe på japanske websites efter den bedste lokale restaurant, orientere dig i turistbrochuren og tyde de fleste af skiltene i Ginza-shoppingkvarteret i Tokyo. 

Med et gennemført A1-niveau i bagagen er du med andre ord klædt på til langt nemmere at kunne begå dig helt i en japansktalende sammenhæng, hvad enten du er på turist- eller forretningsrejse i Japan.

Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.