Skip to content

Kinesisk A1

Kinesisk A1

På A1-niveau får du udvidet de helt basale lytte-, skrive- og talefærdigheder, du fik med dig på A1 Basic, og kurset er for dig, der har modtaget undervisning her i minimum én sæson.

Vi lægger nye mursten på dit gode fundament, så du stille og roligt får bygget mere viden på omkring kinesisk kultur, sprog og grammatik. Vi kaster os ud i at arbejde med de kinesiske skrifttegn, og du kommer til at øve dig på din udtale og evne til at konstruere sætninger. På den måde bliver du roligt og sikkert klædt på til at kunne indgå i en simpel samtale med en person, der er indstillet på at hjælpe dig ved at tale langsomt og tydeligt. 

Med dette sprogkursus i bagagen vil du have redskaberne til at begynde at kaste dig ud i en lille, simpel smalltalk til middagsselskabet med den kinesiske samarbejdspartner. Måske han kan en smule engelsk, men du vil gerne bruge dine nyvundne kinesisk-evner til at gøre et godt indtryk og vise imødekommenhed ved at benytte hans modersmål. Alle er imponerede – dig selv inklusiv – over at du nu faktisk er i stand til at præsentere dig selv på kinesisk gennem enkle sætninger om dig selv, din familie og din bopæl. 

Du får løbende udvidet dit kinesiske ordforråd, så du eksempelvis er i stand til at gå på det store madmarked i Wuhan, og købe lige nøjagtigt de råvarer, du skal bruge, for at lave den perfekte hotpot. Du vil være i stand til at udveksle almindelige standardinformationer, og du kan også læse små dagligdagstekster, f.eks. surfe på kinesiske websites efter den bedste lokale restaurant, orientere dig i turistbrochuren og tyde de fleste af skiltene i Wangfujing-shoppingkvarteret i Beijing. 

Med et gennemført A1-niveau i bagagen er du med andre ord klædt på til langt nemmere at kunne begå dig helt i en kinesisktalende sammenhæng, hvad enten du er på turist- eller forretningsrejse i Kina eller andre af de kinesisktalende lande.

Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.