Skip to content

Portugisisk A1

Portugisisk A1

På A1-niveau får du udvidet de helt basale lytte-, skrive- og talefærdigheder, du fik med dig på A1 Basic, og kurset er for dig, der har modtaget undervisning her i minimum én sæson.

Vi lægger nye mursten på dit gode fundament, så du stille og roligt får bygget mere viden på omkring portugisisk kultur, sprog og grammatik. Vi arbejder desuden videre med din udtale og evne til at konstruere sætninger, så du roligt og sikkert bliver klædt på til at kunne indgå i en simpel samtale med en person, der er indstillet på at hjælpe dig ved at tale langsomt og tydeligt. 

Med dette sprogkursus i bagagen vil du have redskaberne til at begynde at kaste dig ud i en lille, simpel smalltalk til middagsselskabet med den portugisiske samarbejdspartner. Måske han sagtens kan tale engelsk, men du vil gerne bruge dine nyvundne portugisisk-evner til at gøre et godt indtryk og vise imødekommenhed ved at benytte hans modersmål. Alle er imponerede – dig selv inklusiv – over at du nu faktisk er i stand til at præsentere dig selv på portugisisk gennem enkle sætninger om dig selv, din familie og din bopæl. 

Du får løbende udvidet dit portugisiske ordforråd, så du eksempelvis er i stand til at gå på det store Feira de Barcelos marked ved Braga og købe lige nøjagtigt de råvarer, du skal bruge, for at lave den perfekte bacalhau. Du vil være i stand til at udveksle almindelige standardinformationer, og du kan også læse små dagligdagstekster, f.eks. surfe på portugisiske websites efter den bedste lokale restaurant, orientere dig i turistbrochuren og tyde de fleste af shoppingskiltene på Avenida da Liberdade i Lissabon. 

Med et gennemført A1-niveau i bagagen er du med andre ord klædt på til langt nemmere at kunne begå dig helt i en portugisisktalende sammenhæng, hvad enten du er på turist- eller forretningsrejse i Portugal, Brasilien, Angola, Kap Verde eller en af de øvrige portugisiske kolonier.

Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.