Skip to content

Russisk A2

Russisk A2

Niveauet her er for dig, der efter at have fået bygget et solidt sprogligt fundament på de første begynderniveauer, nu så småt begynder at få mod på og evner til at deltage i små simple samtaler.  

Selvom du måske nok stadig er afhængig af, at der bliver talt tydeligt, og at samtaleemnet holder sig nogenlunde inden for skiven af din comfortzone, så begynder du at kunne indgå i små dialogbaserede samtaler. Det kunne være med samarbejdspartneren i den russiske afdeling af virksomheden, eller den søde taxachauffør, der hjælper jer sikkert gennem Sankt Petersborgs tætte trafik. Måske får du lyst til selv at tage initiativ til lidt hyggelig smalltalk, f.eks. om hvor i byen, de serverer den bedste borsch. 

Hvis du falder i snak med Dmitri på værtshuset, vil du også i simple sætninger kunne fortælle lidt om dig selv, din baggrund og din familie. Du vil sandsynligvis ikke forstå alle detaljer i Dimitris fortælling, men du vil få hovedindholdet med, og du vil måske endda kunne skrive et lille, enkelt postkort med en hilsen, når du kommer hjem. Får du et personligt brev tilbage eller der lander en e-mail på dit bord fra den russiske kunde, vil du nu også være i stand til at forstå hovedindholdet, uden først at skulle have den igennem en tolk eller Google Translate.

Med et gennemført A2-sprogkursus i bagagen vil du begynde at føle en større selvtillid i forhold til at komme i dialog med russisktalende. Målet med det dette afsluttende basissprogkursus er nemlig, at du bliver en mere aktiv bruger af det russiske sprog i takt med, at du får bygget flere nuancer på. 

Du har nu de grundlæggende sprogkompetencer med dig, der begynder at kunne åbne døre, skabe kontakt og forkorte afstanden mellem mennesker i en russisktalende kontekst.

Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.