Skip to content

Spansk B1

Spansk B1

Det øvede niveau er for dig, der ikke nødvendigvis taler helt flydende eller fejlfrit, men efterhånden er ganske sprogrejsevant og mestrer de helt grundlæggende sprogfærdigheder, som du enten har med dig fra vores begynderniveauer eller anden uddannelse og erfaring. 

Du har måske brug for at få udvidet din personlige parlør, forfinet grammatik og fyldt nye sprogværktøjer på. Det vil gøre dig i stand til at få flere nuancer frem i dit sprog og få knapt så svedige håndflader, når du spontant bliver stoppet på gaden af en sydamerikansk turist, som gerne vil vide, hvordan hun finder vej til Kunsten. 

Efter at have fulgt dette niveau, vil du nok også begynde at spidse ører på dine udenlandsrejser til Latinamerika, hvor du vil opleve at forstå mere og mere af den talestrøm, som kører i radioen på taxaturen, når du tænder Tv’et på hotelværelset, eller når du overhører nabobordets samtale på restauranten. 

Hvis du har interesse for at forbedre din udtryksevne på skrift, er dette niveau også noget for dig. 
I takt med at du bliver bedre til at læse almindelige, lidt længere tekster, måske en spansk artikel om Julio Iglesias’ musikkarriere eller en rejsebeskrivelse fra Colombia, tilegner du dig også et bedre skriftligt spansk. Du ville f.eks. kunne skrive en simpel e-mail til din udenlandske kollega eller et sende et spansk brev til den ven, du mødte på udveksling i sin tid. Måske kan der stadig snige sig en fejl ind hist og pist, men du vil kunne gøre dig fuldt ud forståelig.

Målet er, at du nu kan omsætte og bruge det spanske sprog på en måde, hvor du bevæge dig lidt videre fra smalltalk-situationen med tjeneren på Solkysten, til måske at bruge sproget i en arbejdssammenhæng, f.eks. et kundemøde eller en lidt dybere, mere dialogbaseret samtale med din kammerats bekendte fra Valencia til det private middagsselskab.
 
Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.