Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram.

Opskrift på babymos lavet på rabarber på FOF Aarhus' inspirationsside

Opskrift: babymos med rabarber


Opskrift: babymos med rabarberBabymosen er nem at lave, når du gerne vil forkæle din baby med lidt ekstra lækkert i sommeren.

Opskriften er udviklet af og , som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.Ingredienser (til ca. 200 g mos):


 • - 200 g friske rabarber

 • - 4 spsk. vand

 • - 1 stk. moden bananFremgangsmåde:


 1. - Rens og skær rabarberne i ca. 1 cm tykke stykker.

 2. - Kom rabarber og vand i en gryde.

 3. - Kog det i ca. 15 min. til rabarberne er helt bløde.

 4. - Blend rabarberfyldet og si det (mas rabarberne igennem sien, så der kommer så meget masse ud fra rabarberne som muligt).

 5. - Køl fyldet ned.

 6. - Mos bananen og vend det siede rabarberfyld i.

 7. - Hæld rabarbermosen på et skoldet, rent glas og sæt den på køl.Babymos med rabarber, opskrift på inspirationsside ved FOF Aarhus
Tips

 • - Hvis du har lavet rabarbersirup, kan du bruge rabarberfyldet derfra, da den koges uden sukker og vanilje. Hvis du bruger fyldet fra siruppen kan du blot begynde ved punkt 4 i denne opskrift.

 • - Hvis du laver en stor portion, kan du fryse babymosen ned i fx isterningeforme af plast eller silikone, og så kan du nemt tage en eller to terninger op ad gangen.


Husk:

Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.Fødsel - før og efter

Mini-maker

Tag på kursus og lær at lave mad til din baby!