Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Vegansk marengs a kikærtevand, FOF Inspiration opskrift

Marengs lavet på kikærtevand

Marengs lavet på kikærtevand

Her har du opskriften på en lækker dessert, lavet på kikærtevand (aquafaba). Marengs er en let og luftig dessert, som er meget alsidig og sød i sin smag. Opskriften her er win-win, fordi ikke nok med, at den smager fantastisk, så sørger du samtidig for at undgå madspil, idet du får brugt kikærtevandet fra din kikærtedåse, i stedet for bare at smide det ud. Det er nemt at lave, og ingredienslisten er ikke særlig stor. Måske du endda har alt, hvad du skal bruge, i dine køkkenskabe allerede? 

Opskriftdetaljer
Opskriften er vegansk, så alle kan være med! Den kan bruges som lækker topping på is eller til flødeboller. Du kan også bage marengsmassen i ovnen som kyskager, fugleredder eller som en lækker pavlova med flødeskum, hakkede nødder, chokolade og masser af bær. Prøv fx med hindbær, brombær eller jordblær. Ønsker du at gøre din marengs ekstra festlig, kan du også tilføje lidt frugtfarve i massen. Mulighederne er mange! 

Marengs kyskager lavet på kikærtevand fra FOF Inspiration opskrift

Ingredienser
1 dl kogevand fra kikærter
0,5 tsk. lagereddike
100 g. sukker


Sådan gør du
1. Pisk kikærtevand og eddike til det er stift (tager omkring 10-15 minutter)
2. Tilsæt 100 g sukker, én teskefuld ad gangen. Piskes i alt i ca. 30 minutter
3. Kom massen på sprøjtepose (eller spis det som guf på is!) og sprøjt kys, fuglereder eller hvad du har lyst til
4. Bages i ovnen ved 100 gr. alm. ovn. Alt efter størrelse skal de bages mellem 1,5 - 2,5 time.

Marengs pavlova lavet på kikærtevand fra FOF Inspiration opskrift

Velbekomme!

 

Helt vild med marengs? Udforsk flere af vores opskrifter med marengs her: 

 

Billede af petit four kager lavet af Jon Daniel Edlund, madunderviser ved FOF Aarhus

madlavning

Lyst til mere?

Opdatér dine skills i køkkenet! Vælg mellem mange kurser i det søde og salte køkken.