Skip to content
Vegansk marengs a kikærtevand, FOF Inspiration opskrift

Marengs lavet på kikærtevand

Marengs lavet på kikærtevand

Denne dessert er win-win at lave, da du får brugt kikærtevandet (aquafaba) fra din kikærtedåse og så er den vegansk, så alle kan være med.
Marengsmassen kan du bruge som guf ovenpå is eller til flødeboller, eller bage i ovnen som kyskager, fuglereder eller en lækker pavlova med bær og skum. Mums!

Marengs kyskager lavet på kikærtevand fra FOF Inspiration opskrift

Ingredienser

1 dl kogevand fra kikærter
½ tsk. lagereddike
100 g. sukker

Sådan gør du

1. Pisk kikærtevand og eddike til det er stift (tager omkring 10-15 minutter)
2. Tilsæt 100 g sukker, én teskefuld ad gangen. Piskes i alt i ca. 30 minutter
3. Kom massen på sprøjtepose (eller spis det som guf på is!) og sprøjt kys, fuglereder eller hvad du har lyst til
4. Bages i ovnen ved 100 gr. alm. ovn. Alt efter størrelse skal de bages mellem 1½ - 2½ time.

Marengs pavlova lavet på kikærtevand fra FOF Inspiration opskrift

Anret med friske bær og bærskum. Velbekomme!

madlavning

Lyst til mere?

Opdatér dine skills i køkkenet! Vælg mellem mange kurser i det søde og salte køkken.