Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!
Se online kurserVil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!
Se online kurserAlle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt mandag den 5. april, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.
Se mereUhm...! Der er nu ikke noget så lækkert som en sprød pizzabund med lækkert fyld af kartoffel! I denne variation får kartoflen selskab af soltørrede tomater og peberfrugt, som sender dine smagsløg på en skøn solskinstur til Middelhavet.
Opskriften på vegetarisk kartoffelpizza er udviklet af den kreative madunderviser Mette Brogaard, som har undervist i ayurvedisk madlavning.
Til 3 pizzaer
Ingredienser
Bund
1 spsk. olivenolie
¼ pakke gær
Lidt salt
400 g hvedemel
100 g speltmel
Fyld
5-6 kartofler – koges i 5 min. og skæres i tynde skiver
2 store dåser tomatpure
Pizzaost, evt. vegansk
2 løg skåret i ringe
1 glas soltørrede tomater
1 stor rød peberfrugt skåret i tynde skiver
Friske tomater skåret i tynde skiver
Salt og peber
Tørret basilikum
Tørret oregano
Tørret merian
Sådan gør du
Opløs gær og salt i 3 dl lunt vand. Bland mel heri. Dejen er løs og klistret, og det skal den være, dette giver en bedre dej. Ælt nu dejen godt – evt. i en røremaskine. Drys hænder med mel og form dejen rund. Herefter skal den hæve i en skål med lidt olivenolie i mindst 1 time et lunt sted.
Når dejen er hævet og luftig, vippes den ud af skålen og formes i 3 lige store dele, som rulles ud til pizzaforme. Rul gerne dejen så tyndt som muligt, dette giver en sprød bund.
Bag nu bundene i ovnen i 5 min på bagepapir ved 250 grader. Tag bundene ud af ovnen, med lad ovnen være tændt.
Nu skal pizzaerne have fyld på og bages færdig i 10 min. ved 250 grader på samme varme bageplade.
Lav gerne forskellige pizzaer, men fælles for alle er, at bunden skal smørres med tomatpuré, hvor de tørrede krydderier drysses på, og herefter drysses et tyndt lag ost og nogle løgringe.