
Blomkålsbøf med urter
Brug sommerens friske blomkål på denne lækre ret. Blomkålsskiverne kan både bruges som tilbehør eller som bøf i stedet for kødet i måltidet. Hvis du bruger blomkålsbøffen som erstatning for kød, kan du for eksempel lave grønkålschips, sprøde jordskokker eller kikærtesnacks til. En mere mættende tilføjelse til den vegetariske ret kunne eksempelvis være kartoffelmos.
Ingredienser
1 blomkål
En håndfuld frisk persille
En håndfuld frisk basilikum
Saft og skal af en halv citron
Lidt olie til pensling
2 spsk. parmesanost
1 fed hvidløg
Salt og peber
En håndfuld mandler.
Sådan gør du
Skær blomkålen ud i skiver på cirka en centimeters tykkelse
Læg skiverne på en bradepande og pensl på begge sider med olivenolie
Blend urter, parmesanost, citronsaft og -skal, hvidløg samt krydderier og pensl blandingen på blomkålsskiverne
Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter - de skal gerne være gyldne
Server med hakkede mandler drysset på.
Velbekomme!