Gå til indhold
Blomkålsbøf med urter, fof aftenskolen aarhus

Blomkålsbøf med urter

Brug sommerens friske blomkål på denne lækre ret. Blomkålsskiverne kan både bruges som tilbehør eller som bøf i stedet for kødet i måltidet. Hvis du bruger blomkålsbøffen som erstatning for kød, kan du for eksempel lave grønkålschips, sprøde jordskokker eller kikærtesnacks til. En mere mættende tilføjelse til den vegetariske ret kunne eksempelvis være kartoffelmos.

Ingredienser

  • 1 blomkål

  • En håndfuld frisk persille

  • En håndfuld frisk basilikum

  • Saft og skal af en halv citron

  • Lidt olie til pensling

  • 2 spsk. parmesanost

  • 1 fed hvidløg

  • Salt og peber

  • En håndfuld mandler.

Sådan gør du

  1. Skær blomkålen ud i skiver på cirka en centimeters tykkelse

  2. Læg skiverne på en bradepande og pensl på begge sider med olivenolie

  3. Blend urter, parmesanost, citronsaft og -skal, hvidløg samt krydderier og pensl blandingen på blomkålsskiverne

  4. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter - de skal gerne være gyldne

  5. Server med hakkede mandler drysset på.

Velbekomme!

Blomkålsbøffer med urter og parmesan | FOF Aarhus | FOF