Skip to content
Opskrift på græskarsuppe på FOF Aarhus' inspirationsside

Heksens lækre græskargryde

Heksens lækre græskargryde - (måske med melorme)

Er du på udkig efter en skøn, cremet og varmende suppe, der passer perfekt til en ruskende regnvejrsdag? Så får du et rigtig godt bud her. Græskarsuppen er dejligt mættende og har masser af smag, for i den er der bl.a. masser af hvidløg, chili og ingefær. Styrken kan naturligvis justeres, så suppen bliver børnevenlig. Retten er vegetarisk, og bliver cremet med kokosmælk, så smagen bliver henad noget asiatisk, uhm!

I mange supper er toppingen mindst ligeså vigtig som selve suppen, og her kan fantasien bare slippes løs! Vi har valgt at toppingen også er vegetarisk, men du kan sagtens bruge lige det tilbehør, du har lyst til. Prøv fx med brødcroutoner, koriander, bacontern, chorizopølse eller andre kerner og frø, end dem i opskriften. Med toppingen tilføjer du det ekstra til suppen, så der både bliver søde, syrlige og salte smage.

Opskriften er udviklet af vores tidligere madunderviser Leela Jung.

Opskriftdetaljer

Har du andre typer af græskar liggende, så brug dem i stedet. Det kan fx være butternut squash. Smag suppen til undervejs, hvis hele familien skal kunne være med - for retten er oplagt til børnenes Halloween-fest! Derfor har vi også kaldt den for Heksens Græskargryde og tilføjet melorme på toppen. Kan du ikke få fat på melorme (eller er det end tand for meget for børnene (og de voksne)), så brug pinjekerner i stedet for. Husk, at chilier varierer meget i styrke, og vil du ikke stå med en uspiselig suppe til sidst, så brug evt. tørret chili, der stadig giver retten lidt umf! 

Ingredienser til hokkaidosuppe

Ingredienser

1 hokkaido-græskar
500 g gulerødder
3 store løg
2-3 fed hvidløg
½ rød chili
En knold ingefær, presset i hvidløgspresser
½ lime
2 spsk. æblecidereddike
1-2 dåser kokosmælk, efter smag
½ ”dåse” vand
1 bouillonterning.

Som topping kan du fx bruge

Creme fraiche
Græskarkerner, ristede
1 potte persille, hakket
1 potte skovsyre
3 æbler, skåret i fine tern
3 lime, skal og saft
Ristede melorme

Sådan gør du

  1. Skær hokkaidogræskaret i tern med skræl.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
  3. Hak chilien fint.
  4. Snit løg og hvidløg. Svits det i en gryde med lidt olivenolie til løgene er blanke.
  5. Tilsæt hokkaidogræskar, gulerødder og chili. Rør rundt i gryden i et par minutter.
  6. Tilsæt kokosmælk, vand, bouillon, æblecidereddike og pres ingefæren ned i gryden med en hvidløgspresser.
  7. Lad det simrekoge i ca. en time.
  8. Rist græskarkernerne på en pande med lidt olivenolie og salt.
  9. Hak persillen fint.
  10. Skær æblerne ud i små tern.
  11. Riv skallen af limefrugterne, skær den i kvarte og pres limesaften ud over æbleternene.
  12. Når suppen er færdig med at koge, blendes den med en stavblender eller en blender der tåler høj varme. Blend til konsistensen er blød og cremet. Jo længere kogetid, jo mere cremet.
  13. Smag til med salt, peber og saften fra en halv lime.
  14. Servér den varme suppe i små skåle eller glas, toppet med en skefuld creme fraiche, æbletern, hakket persille, skovsyre, ristede græskarkerner og melorme.

Velbekomme!

Se også nogle af vores andre børnevenlige opskrifter

Og er I på udkig efter en Halloween-dessert? Så se de her uhyggeligt søde Halloween-kager med kikærter!

få inspiration til det grønne køkken

Grøn mad med omtanke

Bliv klogere på naturens råvarer og få masser af inspiration til det grønne køkken