Skip to content

Hjemmesiden åbner snart! Du kan se alle de nye hold den 8/12 - så hold godt øje og glæd dig til at finde dit drømmehold.

Billede af indiske linsepandekager, opskrift fra FOF Inspiration

Linsepandekager - moong daal chilla

Linsepandekager - moong daal chilla

Indien har utallige versioner af pandekager med fyld, fx er der mere end 10 forskellige linse-pandekager. Pandekagen er som regel tynd, flad og brødlignende, og spises især til morgenmad eller aften.

Opskrift af Ankita Gupta.

Ingredienser

1 kop mungbønner
2-3 kop vand til iblødsætning
¼ kop vand til at mase/mose
¼ tsk. gurkemeje
¼ tsk. rød chili pulver
½ tsk. spidskommen
En knivspids dyvelsdræk
¼ kop hakket koriander
¼ kop fint snittet løg
1 tsk. fint revet ingefær
1 til 2 grønne chilier fint snittet
1 tsk. salt eller efter smag
1 til 2 spsk. olie

Sådan gør du

1. Sæt bønnerne i blød 3-4 timer eller natten over og kasser vandet herfra.
2. Brug en morter til at mose bønnerne med smule vand. Massen/dejen skal være uden klumper til sidst.
3. Kom massen over i en skål og tilsæt gurkemeje, rød chili, spidskommen og salt. Rør det sammen.
4. Tilsæt koriander, løg, ingefær, grøn chili og dyvelsdræk. Rør det godt sammen.
5. Lad massen stå i 15-20 min.
6. Hvis konsistensen er for tyk, kan der tilsættes lidt vand. Man skal kunne hælde massen ud, så konsistensen skal være i orden.
7. Opvarm en pande.
8. Tilføj en skefuld dej i midten af panden og lad den selv flyde ud.
9. Dryp lidt olie på kanterne af pandekagen.
10. Vend pandekagen på panden, når den er brun og sprød, og tag den af, når den anden side er det samme.

madlavningskursus

Flere grøntsager på bordet

Mange har et ønske om at spise flere grøntsager. Kender du en? Giv dem et madlavningshold i gave.