Opskriften på denne lækre thailandske gryderet er udviklet af underviser Waraporn Larsen, som i mange år har undervist i thaimad hos FOF Aarhus. Retten er utroligt smagfuld og relativt nem at lave. Retten fylder køkkenet med skønne krydderier og smagsindtryk - god fornøjelse.
Ingredienser
400 g. udbenet kyllingelår skåret i strimler. Det skal helst være lår eller overlår, da kødet er mere saftigt end brystet. Kan købes i supermarkeder, hvis du ikke har mod på at udbene lårene selv.
1 stort løg skåret i seks stykker – gerne i både
2-4 mellemstore kartofler skåret i seks stykker
1 dåse kokosmælk
2 spsk. rapsolie
1 spsk. rød chili pasta (eller efter smag)
2-3 spsk. fiskesovs
1,5 tsk. karrypulver
1 tsk. palmesukker eller alm. sukker
2 spsk. peanuts
Sådan gør du
Velbekomme!
Tip! Server retten med ris til. Du kan også bruge svinekød eller oksekød. Okse eller svin skal dog simre længere tid end kyllingekød for at blive mørt.