Skip to content
Kvinder der ruller yogamåtte sammen, FOF Aarhus

Yogaguide

Hvilken yogaform skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken form for yoga, du skal vælge, så får du her en nem og hurtig forståelse for nogle af de yogatyper, du kan gå til hos FOF Aarhus. Uanset type, er yoga er en skøn og forløsende måde at være god ved dig selv, både fysisk og mentalt.

Du er også altid velkommen til at ringe til os, hvis du er i tvivl om, hvilken yogaform du skal vælge.

 

Hatha yoga

Hvad er hatha yoga?

Hatha yoga siges at være den oprindelige, klassiske yoga, som fokuserer på klassiske stillinger, meditation og åndedrættet. Stillingerne udføres i et roligt tempo med pauser imellem, som sikrer et optimalt udbytte.

Billede fra hatha yoga ved FOF AarhusHvordan foregår hatha yoga?
Når du udøver hatha yoga, arbejder du med de klassiske yogaøvelser, hvor du bliver i stillingen, så du kan mærke din krop og udvikle din kropsbevidsthed. Det er altså en rolig yogaform med fokus på vejrtrækning, koncentration og på at udføre stillingerne korrekt.

Hvem dyrker hatha yoga?
Hatha yoga dyrkes af alle, der ønsker at finde indre ro og balance i et roligt tempo, hvor der hele tiden lyttes til kroppens kunnen. Hatha yoga er en rigtig god yogaform for begyndere, der er nysgerrige på yogaens verden.

 

 

Iyengar yoga

Hvad iyengar yoga?
Iyengar yoga er en detaljeret yogaform, der har fokus på nervesystemet, balance, kropsholdning og muskler. Yogaformen arbejder i særdeleshed med åndedrættet og at komme dybere ind i stillingerne.

Hvordan foregår iyengar yoga?
Detaljer og kraft! Iyengar yoga er en meget kraftfuld yogaform, hvor alt foregår i et stille og roligt tempo. Afspænding er der dyb respekt for, da iyengar og meditation er tæt forbundet.

Hvem dyrker iyengar yoga?
Det er ikke uhørt, at sportsudøvere bruger iyengar yoga til at afslappe nervesystemet og derved opnå bedre præstationer. Men alle kan dyrke denne yogaform, da undervisningen også gør brug af redskaber.

 

Patanjali yoga

Hvad er patanjali yoga?
Patanjali har faktisk afsæt i hatha og iyengar yoga, så derfor finder du her en god blanding af de to. Der arbejdes med styrke, balance, præcision og detaljer. Åndedrættet er i denne yogaform ligeledes en vigtig kilde til nærvær.

Hvordan foregår patanjali yoga?
Vi udfordrer gerne kroppen ved at arbejde med omvendte stillinger, hvis du er klar til det. I patanjali yoga arbejdes der med fordybelse og på at udføre stillingerne anatomisk korrekt.

Hvem dyrker patanjali yoga?
Alle, der vil øge sin styrke og præcision. Patanjali er især god for dig, der ønsker en bedre balance mellem krop og sind.

 

Yin yoga

Hvad er yin yoga?
Yin yoga har en gren til kinesisk akupunktur og indisk yogafilosofi. Det er en meditativ yogaform, der har fokus på bindevævet og det parasympatiske nervesystem.

Hvordan foregår yin yoga?
Lange, blide og nærende stræk, der arbejder med bindevævet i hele kroppen. Blot ét lille stræk vil have en stor effekt i hele kroppen, da bindevævet forbinder alt væv i kroppen.

Hvem dyrker yin yoga?
Da patanjali arbejder meget med bindevævet, er yogaformen rigtig god til at afhjælpe smerter i kroppen som følge af fx stress, skader og arvæv efter operationer. Du vil bl.a. opleve en positiv indvirkning på din fordøjelse og dit stressniveau.

 

Flow yoga

Hvad er flow yoga?
I flow yoga går vi fra bevægelse til bevægelse i en rytme, der matcher åndedrættet. Det er derved en dynamisk form for yoga, der kan udfordre din yogapraksis, hvis du ønsker det.

Billede af patanjali yoga hos FOF Aarhus

Hvordan foregår flow yoga?
Der arbejdes både med åndedræts-, smidigheds-, styrke-, balance- og koordinationsøvelser i flows. Du vil helt sikkert støde på solhilsner, som er et godt eksempel på flow.

Hvem dyrker flow yoga?
Flow yoga er en traditionel yogaform udført i et mere dynamisk tempo, og derfor kan alle være med, både begyndere og meget øvede.

 

 

Medi yoga

Hvad er medi yoga?

Medi yoga (medicinsk yoga) er en moderne yogaform, som udspringer fra kundalini yoga. Den anvendes ofte i sundhedsvæsenet som et led i behandlingsforløb til en lang række diagnoser.

Hvordan foregår medi yoga?
I medi yoga søger man at skabe en grundlæggende balance mellem krop og sind ved hjælp af blide, aktive øvelser, afspænding og meditation. Det er meget en skånsom yogaform, hvor alle kan være med, uanset fysisk formåen.

Hvem dyrker medi yoga?
Medi yoga kan være godt for dig, som oplever en eller anden form for fysisk problematik, eksempelvis kroniske smerter, nedsat bevægelsesfunktion (eksempelvis ved Parkinsons eller andre nervesygdomme), forhøjet blodtryk, hjerteflimmer eller ved stress.

Yogakurser

Dyrk yoga for sjæl og krop

Yoga er for alle og er en dejlig træningsform, der både virker styrkende og afslappende for kroppen.