Skip to content

Vi er i fuld gang med at opdatere siden med nye spændende kurser, foredrag og ture. Vi åbner løbende for tilmeldinger og senest den 1. juli kan du se hele vores efterårsprogram. Finder du ikke det du søger, så kom forbi vores side senere og tjek vores hold. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få nyheder direkte i din mailboks.

FOF Kulturdage / 3 foredrag

FOF Kulturdage / 3 foredrag

FOF afholder 2 gange om året kulturdage, hvor du bliver inspireret og får viden om vidt forskellige emner. Kulturdagene kører over 3 tirsdage, og hver gang er der et nyt emne og en ny foredragsholder. 

I efteråret har vi arrangeret en aften med Søren Ryge og to formiddage med fortællinger om henholdsvis Koldkrigsbunkeren REGAN Vest og Louis Armstrong. Arrangementerne er inklusiv forplejning bestående af kaffe/the samt kage om aftenen og en bolle med ost og marmelade om formiddagen.
Du kan tilmelde dig arrangementerne hver for sig eller opnå rabat ved at tilmelde dig alle tre foredrag på én gang. 
Vi skal hver gang være i Mommerne i Pavillonen i Grenaa.

Kom og vær med til nogle hyggelige og spændende dage hvor samværet er i højsæde tilmeld dig alle tre foredrag for kun 545,-

 

Foredragsholder Søren Ryge Petersen – Det handler om mennesker

Søren Ryge er en fortæller i særklasse, og når han holder foredrag er det ikke om blomster og kartofler, men om mennesker. Ganske almindelige mennesker med en ualmindelig historie. Dertil måske lidt om barndommen i Sydslesvig og livet på gården på Djursland.
De fleste husker Søren Ryge, for han lavede tv for hele danmark i 40 år. I 2020 stoppede han, fordi han fyldte 75, men han lever i bedste velgående på sin lille gård på Djursland, og han holder stadig meget af at komme ud til sine trofaste seere og fortælle nogle af de historier, som altid har været det bedste og vigtigste. Om Anders og Julius, der var hans naboer i 30 år. Om Valborg, der gravede sin have som 100-årig. Om Evald, der serverede en uforglemmelig hvidkålsuppe. Om bette Anna, gode Marta og mange andre, der blev til godt tv, men også til gode historier, der holder endnu længere, og Søren Ryge kan fortælle om dem, så man kan se dem for sig.
Søren Ryge holder ikke foredrag om et eller andet fint emne. Han fortæller historier om ganske almindelige mennesker.

 

Foredragsholder Bodil Frandsen, ­museumsinspektør – Koldkrigsbunkeren REGAN Vest

Kom tæt på historien om det tidligere tophemmelige anlæg, som er åbnet som museum. 
60 meter under en kridtbakke, dybt inde i Rold Skov, ligger et stykke unik danmarkshistorie. 
Det drejer sig om koldkrigsbunkeren REGAN Vest, der skulle huse regeringen, regenten og de vigtigste embedsmænd, hvis den kolde krig var blevet ”varm”. 
Det var herfra landet og befolkningen skulle ledes gennem en krig – faldt REGAN Vest, så faldt Danmark. 
Museumsinspektør Bodil Frandsen fortæller om selve REGAN Vest bunkeren, om de folk, der ved en krig skulle med derned, og om den omfattende, men for de fleste mennesker ukendte, planlægning, som REGAN Vest var del af. Foto: Lars Horn for Nordjyske Museer
FOF påtænker at arrangere bustur til REGAN Vest i foråret 2024.

 

Foredragsholder Søren Peter Frøsig, Jazz for to – Louis Armstrong – Fra fattig dreng til verdens stjerne

Louis Armstrong voksede op i et slumkvarter. Da han nytårsaften 1912 affyrede en skarpladt pistol, blev han anbragt på et drengehjem. Det banede vejen til et liv med musik.
Få den musikalske fortælling om Louis Armstrong, en af tidernes største musikere. Hans trompetspil og sang gav ham en popularitet, som ikke er overgået af nogen anden jazz­musiker. Der er anekdoter og gode melodier i luften.

Musikerne fortæller
Søren Peter Frøsig er trompetist, sanger og vild med Louis Armstrong. Med sig har han Brian Svendsen på klaver og klarinet. Sammen udgør de JAZZ MED TO og leverer historierne og musikken med spilleglæde, engagement og et smil på læben.