Skip to content
Keramik på Friland

Keramikkursus - Friland

Keramikkursus - Friland

Keramikundervisningen vil hver gang starte op med et kort oplæg om og visning af nye teknikker. 
Derefter vil der være selvstændig arbejde, med de projekter som I hver især selv ønsker at lave. dog ud fra de teknikker jeg har gennemgået hvis I er nybegyndere. 
Når der er selvstændig arbejde kommer jeg rundt vejleder og hjælper jeg individuelt. 

På holdet vil der både være nybegyndere som vil få grundig indføring i alle grundteknikkerne. Men der vil også være kursister som allerede har arbejdet med keramikken i et par måneder.
Alle er velkomne uanset niveau. 


De teknikker vi arbejder med er: pladeteknik (god til æsker, kopper, fade, alt hvad der kan laves af en plade, kasse og lign) pølse og klemmeteknik (god til større håndmodellerede ting, krukker, skåle osv) drejeteknik på drejeskiverne (god til kopper, skåle, vaser mm. Nybegyndere lærer bedst at dreje på sparkeskiver, let øvede kan arbejde på elektriske drejeskiver) derudover så introduceres I også til hvordan man kan arbejde med smykker af ler, hanke og låg. 
Vi arbejder med overfladedekoration af forskellig art, som stempeltryk, carving, prægning og begitning. 

Vi arbejder udelukkende med stentøjsler og porcelænsler. Stentøj er super lækkert og nemt at arbejde med. Det bliver brændt til 1260 grader, dvs. at de ting vi laver kan gå i både ovn, mikroovn, fryser osv. Vi har flere forskellige glaseringsmuligheder, penselglasurer og dypglasurer. 
Og som en hyggelig afslutning på holdet, så Rakubrænder vi den sidste undervisningsgang.

Leret skal købes i værkstedet. Og der glaseres og brændes kun ting som er lavet i værkstedet. 

Om værkstedet: 
Bygningen er 50 kvm, nybygget bæredygtig træbygning, lerpudset indvendigt. Der er regnvandsanlæg som bruges til vand i værkstedet, samt solvarme. Selve værkstedet står færdigt januar 24. Grunden rundt om, terrasse osv bliver først færdig i løbet af foråret… så bliver det rigtig godt udenom også. 
Selve værkstedet er dejligt lyst, højt til loftet, store vinduespartier. Der er 2 topovne, 4-5 sparkeskiver og 1 elektrisk drejeskive (håber at udvide med en mere snarest) der er vaske, reolplads til tørring, glaseringsområde og bordplads til 12 personer. Dertil alt i håndværktøj, cavaletter osv. 

 

Bemærk: Der må påregnes udgifter til materialer, dette afregnes direkte med underviseren.

Se flere kreative hold HER