Skip to content
keramik - raku - FOF DJursland

Raku kursus

Raku kursus

Prøv keramik med raku-brænding og se, hvad det gør ved leret

Raku brænding er en gammel asiatisk keramik tradition, som man kan udføre hjemme i baghaven. Leret formes, tørres og forglødes i en lerovn, som alt andet keramik. Efter glaseringen brændes det i en rakuovn - en isoleret olietønde med en gasbrænder for enden. Man kan følge opvarmningen af emnerne via et hul i låget og efter ca. 20 min. er temperaturen mellem 800 og 1000 grader.

Glasuren er nu smeltet og leret nærmest hvidglødende. Så er det tid til at slukke og lægge hver enkelt ting over i noget brændbart materiale. Det selvantænder, og man lægger låg på, som forhindrer ilten i at kommet til.

Leret bliver nu sort, hvor det ikke har fået glasur og glasuren krakelerer som følge af den bratte temperaturændring. Raku er meget uforudsigeligt og bliver aldrig en rutine. Derfor er det så utroligt spændende!

Kurset strækker sig over 2 dage. Den første  gang former vi leret via forskellige teknikker: pladeteknik - pølseteknik - modellerer. Den anden dag glaseres og brændes emnerne. Vær med til nogle kreative dage med ler.

Se mere på Instagram/ullaskeramik