Skip to content
qigong for alle med FOF Djursland

Qigong

Qigong

Styrk dig selv på en mild og skånsom måde med Qigong hos FOF - alle kan være med

Qigong stammer oprindeligt fra Kina og benyttes bl.a. stadig på kinesiske hospitaler, både som forebyggelse og som del af genoptræningen efter sygdom. Det er en rigtig fin bevægelsesform til at styrke stabilitet og balance, forbedre åndedrættet og kredsløbet, vedligeholde eller øge kroppens bevægelighed samt opbygge nærvær og indre glæde.
Træningen består af langsomme bløde bevægelser, som efter nogen tid nærmest kan blive meditative i sig selv. Vi laver de fleste øvelser stående men inddrager også siddende Qigong-meditation og lidt gående træning, så balancen virkelig bliver inddraget.
Qigong kan være et fint alternativ eller supplement til yoga eller meditation, hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Vi træner med fokus på kropsbevidsthed og flow i kroppen, hvilket vil give dig en større opmærksomhed på din egen opspænding og afspænding i hverdagen. Øvelserne kan laves af alle, stående eller siddende, og niveauet tilpasses den enkelte udøver. Alt hvad du behøver, er lysten til at prøve den dejlige form for træning.

Der tages udgangspunkt i 3 forskellige typer Qigong: medicinsk Qigong, Tai chi 18-Qigong og Shen zhen gong, og du bliver under vejs introduceret til den dybere effekt af de forskellige øvelser. Qigong hjælper med at balancere Yin og Yang i kroppen, og du vil under vejs få mere indblik i Yin-og-Yang-bevægelsernes betydning for krop og sundhed. Alle er velkomne, Qigong er for unge som gamle og der er oftest både mænd og kvinder på holdene.
Kom i løstsiddende tøj og evt. indesko (eller bare fødder) og medbring gerne en flaske vand.

Se flere krop og bevægelseshold HER