Skip to content

OBS vigtig information!! Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig et kursus fra kl. 18.00 i aften den 21. september til i morgen den 22. september kl. 02.00, da aftenskolernes bagvedliggende system opdateres.

Interesseliste Skotland & Irland - to lande - èn stor oplevelse

Tilmeld dig uforpligtigende interesselisten og modtag blandt de første et endelig program med tid, pris og mere info, så snart det foreligger i efteråret 2023. Som altid er der begrænsede pladser på disse populære rejser, og tidligere rejsende samt tilmeldte på interesselisten får først mulighed for at tilmelde sig denne unikke rejseoplevelse. 

Unik oplevelsesrejse med kulturel guide Torben Folkmann

Traditionen tro, når FOF Djursland rejser ud i Verden for at opleve, binder vi en buket af kendte og ukendte oplevelser, ser nogle af de klassiske seværdigheder og opsøger store oplevelser i små rammer, møder lokalbefolkningen og den lige så lokale madkultur.

Denne gang tager vi på opdagelse i håndplukkede områder af de to grønne øer Skotland & Irland. To lande, der er fyldt med historie, legender, religion, folkemusik, smukke grønne landskaber og kilometervis af spektakulære kystlinjer. 

Vi flyver til Edinburgh og kører derfra op i det skotske højland, hvor du får toppen af naturoplevelser med dybe dale, brusende floder og smukke søer. Nord for Glasgow oplever vi klassiske landskaber med berømte søer, smukke fjorde og et storslået natursceneri. Et berømt slot er rammen for privat rundvisning og frokost ved lokal fødevareproducent. Vi skal sejle på en fjord i de Indre Hebrider, opleve landsbyer og øboere, når vi går i land.

I Irland skal vi, naturligvis, besøge hovedbyen Belfast. Her bliver vi mindet om fortidens spændinger mellem katolikkerne og protestanterne, når vi ser de mange fredsmure og gavlmalerier. Det er også her, vi besøger Titanic-museet og hører om tilblivelsen af luksuskrydstogtskibet og dets skæbnesvangre historie. Vi drager ud i det bølgende grønne irske landskab og møder passionerede producenter i deres hjemlige omgivelser. Smager deres produkter og oplever deres irske gæstfrihed... ­og en whiskey eller to.

Det hele kædes sammen af den erfarne rejseleder Torben Folkmann, som vi allerede kender fra flere tidligere rejser med FOF Djursland. Torben er en levende formidler, og han formår at skabe rejseoplevelser, der bringer dig helt ind under huden på dit rejsemål. Torben har en bred viden om kulturliv, folkesjæl og identitet, historiske baggrunde og ikke mindst madkulturen i de lande, han rejser til – og det fornægter sig ikke, at Torben oprindelig er uddannet kok.

Failte gu Alba – failte go hEirinn (Velkommen til Skotland – velkommen til Irland)

Information

  • Dato 17.05.2024-17.05.2024
  • Adresse
  • Bemærkninger Tilmelding er helt uforpligtigende - du modtager blot blandt de første et endelig program med tid, pris m.v, så snart det foreligger i efteråret 2023. Som altid er der begrænsede pladser på disse populære rejser, og tidligere rejsende samt tilmeldte på interesselisten får først mulighed for at tilmelde sig denne unikke rejseoplevelse.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 17.05.2024 08:00-00:00 Torben Folkmann
Turleder

Torben Folkmann

Torben Folkmann er passioneret Italien-ekspert og en fantastisk engageret guide. Et kendetegn for Torben er, at han har opbygget et helt særligt lokalt netværk, og det kommer altid gæsterne til gode med helt unikke oplevelser og besøg hos lokale familier.

Torben har en bred viden om kulturliv, folkesjæl og identitet, historiske baggrunde og ikke mindst mad- og vinkultur i de lande, han rejser til – og det fornægter sig ikke, at Torben oprindelig er uddannet kok, hvorfor det gastronomiske aspekt også altid spiller en betydelig rolle, når han viser det bedste frem fra området, vi besøger.

FOF har 5 gange tidligere haft fornøjelsen af Torben som guide. Første gang i 2006 på vores første flyrejse til Toscana/Venedig, siden har vi besøgt Vietnam i 2015 og i 2019 besøgte vi Italiens hæl – Puglia. I Corona-tiden blev det til en Livsnyderrejse til Syd-Fyn, hvor vi spiste os igennem lokale specialiteter og i 2022 til Bologna, Italiens madby no 1, og naboregionen Marche.