Skip to content

Bag om operaen

Få spidset ørene og skærpet blikket når to af dansk åndslivs store personligheder, komponisten Bo Holten og forfatter/digter Jens Christian Grøndal mødes i en samtale hvor de stiller skarpt på det tekstgrundlag, som danner fundamentet for en opera. Her stiller vi spørgsmål som ’kan alle digte laves til en opera?’, ’hvad kommer først, teksten eller musikken?’ og ’hvordan kan vi lytte os ind i en libretto?’. I løbet af samtalen ser vi på eksempler på berømte samarbejder mellem librettist og komponist, og lytter til liveopførelser af operauddrag, hvor tekst og musik går op i en højere enhed, når en operasanger og en pianist bryder ind, og giver os musikalske eksempler at hægte samtalen op på.

Glæd jer til en spændende introduktion til den digtekunst som ligger bag enhver opera, og lad os klæde jer endnu bedre på til de mange spændende koncerter som finder sted under Herning Opera Festival i de følgende dage.

Før arrangementet vil det være muligt at tilkøbe mad og drikke i HEART Café.

Medvirkende:

Jens Christian Grøndahl og Bo Holten
Vært: Mads Bille
Pianist: Eunjin Ko Dey
Solist: Offentliggøres senere af Herning Opera Festival

Arrangementet finder sted på HEART - Herning Museum of Contemporary Art d. 25. august kl. 17:30 og varer ca. 60 min.

Information

  • Dato 25.08.2022-25.08.2022
  • Adresse Heart - Herning Museum
    Birk Centerpark 8
    7400 Herning
  • Bemærkninger Bag om operaen Få spidset ørene og skærpet blikket når to af dansk åndslivs store personligheder, komponisten Bo Holten og forfatter/digter Jens Christian Grøndal mødes i en samtale hvor de stiller skarpt på det tekstgrundlag, som danner fundamentet for en opera. Her stiller vi spørgsmål som ’kan alle digte laves til en opera?’, ’hvad kommer først, teksten eller musikken?’ og ’hvordan kan vi lytte os ind i en libretto?’. I løbet af samtalen ser vi på eksempler på berømte samarbejder mellem librettist og komponist, og lytter til liveopførelser af operauddrag, hvor tekst og musik går op i en højere enhed, når en operasanger og en pianist bryder ind, og giver os musikalske eksempler at hægte samtalen op på. Glæd jer til en spændende introduktion til den digtekunst som ligger bag enhver opera, og lad os klæde jer endnu bedre på til de mange spændende koncerter som finder sted under Herning Opera Festival i de følgende dage. Før arrangementet vil det være muligt at tilkøbe mad og drikke i HEART Café. Medvirkende: Jens Christian Grøndahl og Bo Holten Vært: Mads Bille Pianist: Eunjin Ko Dey Sanger præsenteres af Herning Opera Festival Jens Christian Grøndahl og Bo Holten Vært: Mads Bille Sanger og pianist præsenteres af Herning Opera Festival

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 25.08.2022 17:30-19:00 Heart - Herning Museum