Skip to content

Vi genåbner! Fra den 17. januar kan du igen deltage i kurser og aktiviteter i FOF. Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere
Mette Lisby Maise Njor foredrag FOF Herning

Mette Lisby og Majse Njor

HOSTESAFT FOR SJÆLEN

- Mette Lisby & Maise Njor

EN TALK OM LIVET, KARRIEREN, KÆRLIGHEDEN, VALGENE, SEJRENE, TABENE – OG HVAD SKAL DER NU SKE?
Denne aften bliver med masser af grin og eftertanke, tilbageblik og fremsyn, når Mette Lisby og Maise Njor med udgangspunkt i deres fælles bog ”HOSTESAFT FOR SJÆLEN – bund eller resten i håret” tager på tur.

Det er 22 år siden, at Mette Lisby og Maise Njor arbejdede sammen hver dag. Med den indsigt, som de to har nu, ser de tilbage, men mest frem – der er sket meget på 22 år. Eller er der? Gentager man i virkeligheden sine handlemønstre igen og igen, og er der brug for at ryste posen, som man siger til banko? Og apropos banko: Hvordan sørger man for, at man får fuld plade, inden spillet er slut?

METTE LISBY OG MAISE NJOR står begge midt i grundlæggende beslutninger: Skal Mette flytte tilbage til Danmark fra Los Angeles? Hvordan har hun – og Danmark – forandret sig, siden hun forlod landet for 16 år siden, på højden af sin karriere som populær tv-vært og standupkomiker? Maise har skrevet et par bestsellere, men nu er hun ikke bare “between jobs” og ”between husbands”, men også ”between lives” … som det føles, når man siger sit job op, sælger sin lejlighed, pludselig mister sin mor og alligevel skal finde en vej frem.
Mette og Maise begynder at skrive sammen for at opklare, hvad de egentlig har lært om sig selv og livet, i en erkendelse af, at man nogle gange skal se tilbage, inden man kan se frem. De er heldigvis begge udstyret med en ukuelig – omend indimellem ubegrundet – optimisme og en sans for alt det, der gør smerten til at bære og livet værd at grine af.

Maise Njor (f. 1968) er journalist og forfatter til bl.a. Michael Laudrups Tænder, C.H.O.K. og Der var engang en mand. Hun har bl.a. arbejdet på Eurowoman, Nordisk Film, Berlingske og Metronome og er for nylig flyttet i et haveforeningshus på Amager. Hun har tre døtre.

Mette Lisby (f. 1968) er standupkomiker, forfatter, tv-vært og skuespiller. Hun er gift med tv- og radiovært Jesper Bæhrenz og har de sidste 16 år boet uden for Danmark, først i London og senest 12 år i Los Angeles.