På dette kursus vil du sammen med din mor eller far lære at lave de lækre Kimbap ruller. Du vil lave forskelligt fyld, så du får en fornemmelse af de koreanske smagsvarianter, når vi spiser måltidet sammen til slut. Modsat japansk sushi er der i Kimbap en hel del ingredienser/grøntsager i hver rulle. Medbring gerne en rullemåtte ellers rulles de blot i hånden.
Kimbap eller Gimbap er en ret, der består af kogt ris og forskellige strimler grøntsager/ingredienser, der rulles sammen og dækkes af et tyndt lag tang (gim). Det er en kendt koreansk ret.
I stedet for fisk og rejer, som du normalt ville få i en japansk sushi-restaurant, bruger koreanerne ingredienser som oksekød, bulgogi, pølser, æg, spinat, agurk og gulerødder. Retten bliver skåret ud i små runde stykker og serveres gerne med kimchi eller soja.
Kimbap blev egentlig inspireret af den japanske ret maki (1909-1945), da Korea var en japansk koloni. Koreanerne valgte dog andre ingredienser til retten, så den passede bedre til deres smag.