Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Masterclass hos FOF København, lær at skrive en fagbog

Skrivemasterclass: Skriv en fagbog med bid i

Skrivemasterclass: Skriv en fagbog med bid i

Hvordan skriver man en fængende og slagkraftig fagbog? Og hvad er en fagbog egentlig? Bliv klædt på til at skrive din fagbog i denne skrivemasterclass, hvor fem forskellige forfattere sætter spillereglerne.

Du får indsigt i...

  • Hvilke krav der stilles til fagbogen som genre.
  • Hvordan man kombinerer at skrive om en historisk periode samtidig med, at man fortæller om sit eget liv.
  • Hvordan man skriver en god selvhjælpsbog.
  • Hvordan man researcher.
  • Hvordan man strukturerer, skriver i et læseværdigt sprog og sælger sin idé til et forlag.

Masterclassen byder på korte øvelser, men det er også helt i orden blot at komme for at suge til sig. For både begyndere og erfarne skribenter.

 

Forfatter Helle Merete Brix underviser hos FOF København Forfatter Kasper Nesager-Hansen underviser hos FOF København

1. Torsdag den 26. oktober: Hvad er en fagbog?

Helle Merete Brix og Kasper Nesager-Hansen.

Introduktion til forløbet: Hvad er en fagbog? Hvad må man, og hvad må man ikke? Kasper Nesager-Hansen er uddannet cand.merc. i filosofi ved Copenhagen Business School. Helle Merete Brix er skribent, foredragsholder og tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun har mere end 12 års erfaring som underviser på skrivekurser. Han er freelancejournalist, forfatter og kommunikationsrådgiver. Han har blandt andre skrevet for Berlingske og Jyllands-Posten. Og han er medforfatter på bøgerne »Når kunsten terroriseres«, »Op på mærkerne« og »Adoption – Identitet – Eksistens«. 

 

Marianne Bækbøl underviser hos FOF København

2. Torsdag den 2. november: Den gode selvhjælpsbog

Journalist og forfatter Marianne Bækbøl. Vært Helle Merete Brix.

Hvordan skriver man en god selvhjælpsbog? Hvordan bliver den både fagligt solid og godt skrevet? Hvad er udfordringerne undervejs i forhold til deadlines og forlag med mere? Marianne Bækbøl er journalist, forfatter, karriererådgiver og tillige uddannet som bl.a. socialrådgiver. Hun debuterede med bogen »Gi' dig selv en god chef. Sådan kan du forbedre relationen til din leder« (Muusmans forlag, 2022).

 

Pernille Ipsen underviser hos FOF København

3. Torsdag den 9. november: Når ens liv er en del af historien

Historiker Pernille Ipsen. Vært Helle Merete Brix.

Hvordan skriver man en bog, der både handler om en skelsættende historisk periode for kvindebevægelsen og samtidig er en bog om ens eget liv? Hvilke dramaturgiske virkemidler kan man bruge? Hvilke udfordringer er der ved genren? Pernille Ipsen er historiker, ph.d. og forfatter til bl.a. den prisbelønnede bog »Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt« (Gyldendal, 2020). Til daglig bor Pernille i USA, hvor hun underviser i raceproblematikker, feminisme, kønsstudier og kolonialisme på University of Wisconsin.

 

Arne Hardis underviser hos FOF København

4. Torsdag den 16. november: Fokus på metoder, research og hensyn

Forfatter og journalist Arne Hardis. Vært Kasper Nesager-Hansen.

Hvilke metoder kan man anvende til fagbøger? Hvordan kommer man i gang med sin research? Hvilke hensyn bør man være opmærksom på, hvis værket er kontroversielt? Og hvordan gør man sproget levende og fængende? Arne Hardis er politisk redaktør på Weekendavisen. Hans bøger kredser især om skikkelser, hvis skæbner blev afgørende påvirket af besættelsestiden; bl.a. »Æresretten« (SAGA Egmont, 2003) om Dansk Forfatterforenings udrensning af de såkaldt unationale og Hans Scherfig-biografien »Idealisten« (Gyldendal, 2008).

 

Foto af Marianne Bækbøl: Lisbeth Holten.

KOMMUNIKATION OG SKRIVEKURSER

Se alle aktuelle kurser