Skip to content
Lær akvarelmaleri i FOF

Akvarellandskaber og moderne teknikker

Akvarellandskaber og moderne teknikker

Et landskab malet i akvarel kræver tålmodighed, men også viden og evnen til at vælge passende pigmenter og hvordan man blander farver og hvor meget vand der skal bruges.

På dette weekendkursus vil du lære om disse teknikker og lære at male i lag, vådt-i-vådt og at tegne over toppen med en skarp våd pensel. Kompositionsråd og perspektivregler vil også blive introduceret.

At male et akvarelmaleri kan tage flere timer at færdiggøre! Billedet kan også males i en seance, hvor man bruger lag af friske/hurtige laveringer, anvendt med omhu og omhyggelig planlægning. Derudover handler kurset om at give dig mulighed for at opleve og erfare den kreative proces.

Du vil blive vejledt igennem de forskellige øvelser, fx farvelaveringer (wash eller aftoning) og tegning med våd pensel.

Dag 1: Vi vælger emne/motiver og tegner billeder i blyant og pen. Afgørende er en god tegning og en grundig forberedelse af farver, vandfarveblandinger og godt opspændt papir. Underviser viser diverse teknikker med demonstration af akvarel maleri. Du vil få tid til at nyde akvareldemonstration (masterclass) som underholdning. Vi holder kaffepauser og husk at tage madpakke med og ekstra frugt til stilleben.

Dag 2: Vi fortsætter akvarel i samme emne/motiv. Vi lærer at planlægge farvelaveringer, tegne med penslen og at sætte billedet i komposition. Demonstration af farveblandingsteknikker.

Kursus er for letøvede og øvede i akvarelteknikker. Vi bruger undervisers originale akvareller, fotokopier og/eller selve blomster i opstilling.

Medbring dine favorit feriefotos eller blomster som du vil omdanne til akvarelmaleri. Underviseren taler engelsk, dansk og russisk.