Skip to content

Grundlæggende undervisningsteknik

Grundlæggende undervisningsteknik

På dette onlinekursus lærer du, hvordan du opbygger og leverer professionel og engagerende undervisning, så du giver dine deltagere de bedste forudsætninger for læring, mens du samtidig oplever, at det er sjovt at undervise.

Indhold og udbytte

Uanset målet med vores undervisning gør vi det grundlæggende for at hjælpe andre mennesker. I undervisningen ønsker vi at inspirere, kaste nyt lys på noget, afdække kursisternes potentiale og også gerne løfte dem med nye kompetencer.

Udgangspunktet på onlinekurset er et meget tydeligt fokus på de væsentligste metoder og modeller, du kan bygge din undervisning op efter, specifikt; spørgeteknik, menneskelige behov og forskellige kreative måder at designe din undervisning på.

På kurset vil vi gennemgå:

  • Præsentation af MBS-kompasset (Mind/Body/Soul) som forudsætning for langtidsholdbar læring.
  • Indsigt i de 6 menneskelige behov og hvad de betyder for din undervisning.
  • Læringstrekanten, ’4Mat modellen’ og andre grundlæggende forståelser for effektiv undervisning.
  • Viden og værktøjer til at planlægge, tilpasse og afvikle din undervisning, så den virker.
  • ’Lær Bedre™ modellen’, der guider dig 360° rundt om transformerende undervisning.
  • Konkrete tips til at skabe rum og plads for engagerede deltagere.
  • Masser af tips og tricks til at løfte og tilføre energi i din undervisning og hos dine kursister.

Målgruppe

FOF- undervisere uanset fag er velkomne på kurset. Som ny eller nyere underviser kan du med dette kursus få fyldt i din ’værktøjskasse’ til planlægning af dit hold.

Underviser

Anja Thybo, Chefunderviser, pædagogisk ansvarlig og partner i ’Uddannelseshuset’. Siden 2005 har hun designet kurser og undervist ledere, medarbejdere og unge studerende. Anja ved, hvordan du kan fange og fastholde og engagere dine deltagere, så de får lyst til at komme igen og igen på dine kurser. 

Anja er certificeret Master Coach, forfatter af coachingbogen ’Spørg mig lige’, og så er hun passioneret læsehest og læringsekspert.

Deltagerpris

Deltagelse er del af ’Grundpakken’ i FOF og er gratis for alle undervisere i FOF. Link til online deltagelse sendes i dagene forud for kurset.

Tid og sted

Eller

Det siger tidligere kursusdeltagere:

  • ’Jeg har fået både inspiration og struktur til at planlægge min undervisning. En masse gode råd og tips som jeg lige kan tjekke ind med, så jeg er sikker på, at jeg er kommet hele vejen rundt’.
  • ’Jeg fik helt vildt meget med mig, som jeg brugte samme dag, hvor jeg havde første kursusgang. Her følte jeg mig meget bedre udrustet og forberedt på nervøse/usikre kursister, som jeg faktisk også mødte på holdet’.
  • Jeg fik indsigt i de grundlæggende behov, som bør dækkes for at skabe et godt læringsmiljø. Ideer til planlægning af undervisningen samt et overblik over hvad der virker og hvorfor’.