Madkurser

Undgå madspild - lær at bruge rub og stub

Undgå madspild

Vi skal arbejde praktisk med overskudsvarer, rester, skæve og svære råvarer. Vi skal lære at tænke kreativt og nyt i vores tilgang til vores ressourcer i køkkenet og udvikle værktøjer, der er med til at reducere madspildet hjemme hos os selv.

Over 3 kursusgange arbejder vi med:

1) Grøntsager og overskudsvarer

Kreative alternativer til de konventionelle måder at bruge grøntsager på samtidig med, at der er et overordnet fokus på, hvordan man tænker ud af boksen med de råvarer, man har til rådighed. For eksempel konserveringsmetoder som fermentering og syltning.

2) Måltidsrester

De klassiske rester fra køleskabet, så I skal tage forskelligt med fra køleskabet, som føles udfordrende at få brugt. Vi øver os i, hvordan man kan forlænge måltidsrester, så de bliver til nye hele måltider.

3) Kød og mejeriprodukter

Holdbarhed og nedfrysning af råvarer. På denne sidste del af kurset taler vi også om de økonomiske ændringer, I eventuelt måtte have oplevet i forløbet - forhåbentligvis fungerer denne indsigt også som en motiverende faktor for det fortløbende fokus på madspild derhjemme.

Praktisk information

På alle kursusgangene bedes I medbringe et viskestykke, en karklud og evt. forklæde samt opbevaringsbokse til madrester. Kurset afholdes i samarbejde med Rub & Stub, en socialøkonomisk madkulturvirksomhed, der arbejder for at fremme mere bæredygtig madkultur i Danmark.

Sideløbende med kurset samarbejder vi med DTU Miljø om at lave en undersøgelse af vores madspild derhjemme. I bliver bedt om at måle jeres madspild både inden og efter kurset, og desuden besvare en brugerundersøgelse om madaffaldet. På den måde er kurset og din deltagelse et bidrag til at forbedre de data, vi har om det reelle madspild og indsatser imod det i Danmark.