Sprog og kommunikation

Gratis dansk og matematik

FVU

Gratis kurser i dansk og matematik – Forberedende voksenundervisning (FVU)


Har du svært ved at skrive og læse dansk?

Måske ønsker du at finpudse dit sprog inden studiestart eller forbedre dine chancer for at få et job? Har du boet i Danmark i mange år, men er ikke sikker i det danske sprog? Eller har du brug for regning i din hverdag eller på din uddannelse? Så er et gratis FVU-kursus i dansk eller matematik løsningen for dig!

FVU er et tilbud til alle over 18 år, der føler sig usikre på at anvende læsning, stavning og skrivning eller matematik og regning – uanset uddannelse eller baggrund. Fagene er opdelt i forskellige niveauer, og holdene løber fra august-december og januar-juli.
Du vælger selv, om du vil afslutte med en prøve.

Vores gratis kurser i dansk og matematik finder sted i København, Frederiksberg og Lyngby, og undervisningen tager udgangspunkt i hverdagen med eksempler fra fx e-mails, regninger og aviser.

Tilmelding til FVU kurser

For at komme i gang, skal du tale med en lærer, der gennem samtale og en test finder frem til dit niveau og det hold, der passer bedst til dig. Ring til FOF København på 4596 0114 eller tilmeld dig hold 163951 (dansk) eller 163952 (matematik), hvorefter vi ringer dig op. 

Læs mere om vores gratis kurser i dansk og matematik


Gratis dansk

FVU dansk er opdelt i 4 trin:

Trin 1:
Her starter vi forfra med staveregler og grammatik. Du lærer at læse og søge oplysninger i lette hverdagstekster og at skrive små, korte tekster som beskeder, indkøbssedler osv.

Trin 2:
Her arbejder vi videre med grammatikken med fokus på ordenes endelser og stumme bogstaver. Du får indgående kendskab til ordklasserne og bøjningen deraf. Med udgangspunkt i hverdagstekster lærer du at benytte læse- og staveteknikker, skrive små tekster og træner ordkendskab.

Trin 3:
Grammatikken finpudses, og vi arbejder videre med ordenes grammatiske sammenhæng, orddannelser og ordkendskab. Du læser vanskelige tekster ved brug af forskellige læsestrategier. Vi skal fx læse og skrive læserbreve og referater.

Trin 4:
Kurset er velegnet for dig, der ønsker at forberede dig til et studie eller måske allerede er i gang, men har brug for hjælp til studieteknik og tegnsætning. På dette trin arbejder vi på et mere avanceret niveau, og du vil læse og skrive længere tekster med fagligt indhold. 

Gratis matematik

FVU matematik er opdelt i 2 niveauer:

Trin 1:
På dette trin starter vi forfra med matematik. Du får styr på de fire regnearter – plus, minus, gange og dividere – og at regne med brøker og decimaler. Vi tager udgangspunkt i eksempler og tal fra hverdagen, fx kvitteringer, lønsedler, skemaer og madopskrifter.

Trin 2:
På dette trin undervises i matematik for de lidt øvede, og du lærer bl.a. at beregne areal, rumfang og procent, at opstille tabeller og statistikker samt løse mere krævende opgaver med tekst, tal og figurer.