Gråsten Seniorhojskole

Gråsten Seniorhøjskole - efterår

Gråsten Seniorhøjskole tilbyder 4 foredrag i efteråret og 4 foredrag i foråret. Foredragene afholdes på Den Gamle Kro i Gråsten.
Vi starter kl. 9.30 med en sang fra Højskolesangbogen og slutter ligeledes med en sang kl. 11.45. Der vil være indlagt en pause, hvor FOF byder på kaffe/the og en bolle med pålæg/ost. 
4 foredrag inkl. kaffe/the og boller:  450 kr.

Husk, at tilmelding er nødvendig.

Der er mulighed for at købe en gæstebillet for 130 kr. pr. foredrag, henvendelse herom til FOF.

 

Hundehoveder og hængerøve
Forfatter og foredragsholder Jacob Wendt Jensen
Med udgangspunkt i de bedste historier fra bestselleren ”Ove Sprogøe - En biografi” fortælles livshistorien om dansk films mest flittigste skuespiller og en af de absolut dygtigste. Foredraget er stærkt krydret med både velkendte og mere ukendte filmklip. Omsider får publikum mulighed for at komme bag facaden på den sky superstjerne, der var med i 159 film og næsten lige så mange teaterstykker. 
Fredag den 5. oktober kl. 9.30 Folkets forår

Folkets forår
Foredragsholder Steen O. Hedelund Jørgensen
1848 blev uroligt i det meste af Europa. Folket rejste sig mod enevælden, og opstanden førte til folkestyre i mange europæiske lande.
I Danmark kulminerede det i marts. Den 21. marts 1848 gik 15.000 mennesker i demonstrationsoptog til Christiansborg Slot for at få den enevældige konge Frederik den VII til at opgive enevælden til fordel for folkestyre.
Få dage før var en lignende demonstration i Stockholm endt i vold med 30 dræbte. Spændingen var intens denne kolde martsdag i hovedstaden: Hvordan ville det gå i Danmark? 
Fredag den 26. oktober kl. 9.30 

Dagen går med sang 
Musikpædagog Hannelore Nissen-Berdiin. 
Vi vil blive ledt igennem denne formiddag med sange fra morgengry til aftentide.
Hannelore er musikpædagog, organist og korleder og spiller i forskellige sammenhænge. Hun har været aktiv i det lokale musikliv i næsten 30 år. 
Hannelore har sammensat et afvekslende og fornøjeligt program med kendte og mindre kendte sange, salmer og viser. Hun vil fortælle om de sange, vi skal synge. Og på den måde vil vi komme et helt døgn rundt i sangens og musikkens verden.
Fredag den 09. november kl. 9.30

Benny Andersen   
Foredragsholder Helge Teglgård 
Benny Andersen – Et besøg i digterens værksted.
”Sproget er varmt og følsomt, og jeg opfører mig, som om det var min elskerinde."
Benny Andersen er verdenskendt i Danmark som folkelig fortolker af hverdagens glæder og sorger. Vi ser på de tidlige år, afsættet i Heretikakredsen, livet i jantelovens hjemland, den stadige søgen efter kontakt til medmennesket. Men først og sidst undersøger vi sproget som middel til at gribe og forme virkeligheden, mindske isolationen og øge livsmodet. Med levende eksempler i digte og sang.
Fredag den 30. november kl. 9.30