Vores butik og telefon er lukket fra torsdag d. 5. juni til og med mandag d. 9. juni pga. Grundlovsdag og pinse. Hjemmesiden er som altid åben for tilmeldinger.
Vores butik og telefon er lukket fra torsdag d. 5. juni til og med mandag d. 9. juni pga. Grundlovsdag og pinse. Hjemmesiden er som altid åben for tilmeldinger.
Når rabarberen begynder at titte frem, er det fantastisk at gå i køkkenet og lave alverdens lækre friske og søde sager med dens skønne smag. Denne rabarberkompot er lækker som syrligt tilbehør til sommerens grillretter med lam, gris, oksekød eller kylling eller i det søde køkken som marmelade eller topping på fx skyr, pandekager og vafler. Du kan også bruge den i en trifli eller som topping til en herlig cheesecake.
Opskriften er udviklet af Charlotte Staulund og Michala Clausen, som læser Ernæring og sundhed og udvikler opskrifter i samarbejde med FOF Aarhus.
Til ca. 500 g kompot.
Ingredienser
500 g rabarber (benyt evt. det frasiede rabarberkød hvis du har lavet saft eller sirup og suppler med friske rabarber)
Ca. 50 g rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
Evt. citronsaft.
Sådan gør du
Tips
Velbekomme!
Husk! Hvis du bruger rabarber i større mængder, er det en god idé at tilsætte Nonoxal under kogning. På den måde undgår du, at saften i rabarberne reagerer med kroppens kalk, som kan forhindre, at kalken kan optages i kroppen og føres over til knoglerne. Ved at tilsætte Nonoxal er du derfor sikker på, at rabarberne ikke påvirker optagelsen af kalk i kroppen.