Skip to content

Gravefri køkkenhave og permakultur

Fermentering og Syltning - nyt liv til gamle teknikker

På dette kursus dykker vi ned i nogle af de gamle teknikker for konservering af fødevarer. Her kan du bl.a. lære forskellige teknikker til fermentering af grøntsager.  Ikke alene er fermentering en måde at konservere fødevarer på, det er også både en velsmagende og sund teknik, der booster mikrobiologien i kroppen ved hjælp af mælkesyrebakterier. 

Vi skal bl.a. lave den klassiske surkål, koreansk kimchi, mellemøstligt grøntsags-mix og fermenteret rødbederelish, og dermed både omkring teknikkerne som at kramme kål og fermentering i lage. Vi kommer også til at prøve kræfter med nogle af de klassiske konserveringsmetoder som eddikesyltning, når vi skal sylte agurker, lave relish og chutney. Inspirationen til opskrifterne er hentet fra hele verden, og vi får smage fra både Mellemøsten, Korea, Danmark, Tyskland og Indien

Kurset er for dig, der er nysgerrig på, hvordan man sylter og fermenterer. Her kan du lære teknikkerne og få succes med dine hjemmelavede lækkerier - hver gang! 

 

Tilmelding

Tilmelding foregår via FOF Køge Bugt: Fermentering og Syltning - nyt liv til gamle teknikker (fof.dk)