Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Madkurser hos FOF København

Ølbrygning – sådan brygger du din egen øl

Sådan brygger du din egen øl

Ølbrygning er ren og skær velsmagende videnskab. Vi var med, da et hold ølentusiaster lærte håndværket.

 

  1. Intet øl uden malt, som giver både farve og smag. Her hældes malten i bryganlægget, der indeholder 65 grader varmt vand. Nu kan mæskningsprocessen begynde. Under mæskningen omdannes maltens stivelse til sukker, som er nødvendig for den senere gæring.
    Madkurser hos FOF København

  2. Efter mæskningen sies malten fra den flydende del, også kaldet urten. Jo mere maltsukker, der er i urten, jo stærkere bliver øllet.
    Madkurser hos FOF København

  3. Urten koges op, og bitterhumle, smagshumle og aromahumle tilsættes ad flere omgange. Humlen giver bl.a. øllet de bitre toner.
    Madkurser hos FOF København
  4. Når urten er færdigkogt, køles den ned, og ølgær tilsættes. Herefter skal urten gære. En kursist lugter til øllet, der har en kraftig duft efter 14 dages gæring.
    Madkurser hos FOF København
  5. Nu skal øllet tappes på flasker. Forinden er det blevet karboneret med ekstra sukkervand for at sikre skum, fordi øllet stadig er fladt efter gæringen. Herefter sættes kapsler på ølflaskerne.
    Madkurser hos FOF København  Madkurser hos FOF København
  6. Øllet er klar til lagring, inden det kan drikkes om 1-3 måneder. Skål!
    Madkurser hos FOF København

Smagninger af bl.a. vin og øl