Skip to content

Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og senest den 1. juli er hele efterårsprogrammet online. Du kan allerede nu gå på opdagelse

Se alle nyheder
Putin og hans Rusland, Foredrag ved FOF Køge Bugt

Fredagstræf i Portalen

Fredagstræf i Portalen

”Iwan – og Putin – ved hvor du bor” 

De danske stræder Øresund-Storebælt og Lillebælt - ”proppen i Østersøen” - har altid været – og er stadig vigtige gennemsejlingsfarvande for staterne omkring Østersøen. FOF Køge Bugt afholder foredrag om den russiske kortlægning og planlægning af angreb på Sjælland via Køge Bugt – og den vigtige lufthavn mellem Roskilde og Køge. Forhenværende efterretningsofficer Niels Jensen fortæller om Warzawapagtens planlægning af angreb mod Danmark – i relation til dagens situation i Østeuropa.
Niels Jensen
Fre. 09.09.2022, kl. 14.00 - 16.00

Når skandaler og hemmeligheder afsløres
Ulovligheder, misbrug af skattekroner, spion-operationer og kinesisk indflydelse.
Få et unikt indblik i, hvordan store afsløringer bliver til, når graverjournalist Thomas Foght tager os med bag kulisserne og fortæller, hvordan han arbejder med at afdække de sager, som myndighederne forsøger at mørklægge. Med udgangspunkt i konkrete forløb fortæller han om samarbejdet med fortrolige kilder, håndteringen af hemmelige dokumenter og om den systematiske research, der danner grundlag for de historier, som udfordrer magthaverne. Forvent fascinerende anekdoter og et eksklusivt indblik i en verden, som ellers normalt er lukket for offentligheden.
Thomas Foght
Fre. 07.10.2022, kl. 14.00 - 16.00

Vestafrika
Rasmus Krath tog chancen og rejste ud af corona-ramte Danmark i december 2021 – på en tre måneder lang ekspedition rundt i Vestafrika. Han er nu tilbage i fædrelandet, hvor han i skrivende stund opbygger det kommende foredragsshow om rejsen. Vi har fået disse hints fra Rasmus:  
– Bloddiamanter i Sierra Leone - landet hvor alle graver efter guld og diamanter
– Dansk slavehandel - vores store fort, Christiansborg står stadig på Ghanas guldkyst
– Den utrolige historie om Guantánamofangen Mohamedou Ould Slahi fra Mauretanien – 14 år uskyldigt i fængsel og tortureret, nu løsladt.
– Migrantruten fra Nigeria til Europa - livsfarlig rejse gennem Sahel/Sahara, Libyen og over Middelhavet. Hvem rejser, hvorfor, og hvad sker der på turen?
– Fattigdom, korruption og masser af humanitær støtte fra Vesten - hjælper det overhovedet, og hvorfor kommer de fattigste lande i verden ikke rigtig videre?
– Menneskeskæbner og livsvilkår – hvor forskelligt er ressourcerne fordelt anno 2022?
– Post-corona – hvordan foregik pandemien egentlig i Afrika?
– Skønheden ved at rejse – selv i en barsk, fremmed og usikker verden
Rasmus Krath
Fre. 28.11.2022, kl. 14.00 - 16.00

«En tur bag tremmer»
Tom fortæller om ”den ene fejl”, der kostede en dom på 7 års fængsel. Hvilke udfordringer og tanker, der følger med, når man som ganske almindelig mand pludselig havner i fængsel? Tom er nu løsladt. Han giver et indblik ind i livet bag tremmer og i Cafe Exit´s arbejde med at hjælpe tidligere indsatte videre.
Tom Jensen
Fre. 04.11.2022, kl. 14.00 - 16.00

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje
Hvad får et helt almindeligt menneske til at forlade sin alt for velbetalte faste stilling i sygehusvæsenet for at kaste sig ud i et usikkert liv som professionel turist på kanten af verden? I bund og grund er jorden befolket af helt almindelige mennesker, som har de samme grundlæggende udfordringer, uanset hvor i verden man bor. I dette foredrag hører vi bl.a. om hvordan man tackler:
– Sikkerhedslandinger i Papua Ny-Guinea
– Illegale frokoster under ramadanen i Iran
– Rejser til lande som i realiteten ikke eksisterer
– Det intensive møde med bjerggorillaer i Uganda
– Udmattelse i godt 7.000 meters højde i Andesbjergene
– Alvorlige bilulykker på Pamir Highway i Tadsjikistan
– Anholdelse i La Paz lufthavn
– Utilsigtet illegalt ophold i Sudan
– Forhør på en militærbase i Somaliland under mistanke for spionage
Jan Tvernø
Fre. 02.12.2022, kl. 14.00 - 16.00

Rundt i den humoristiske verden
”Vejret er godt, så længe man kan trække det”, sagde Storm P, og ” Smilet er den korteste afstand mellem mennesker” sagde Victor Borge. Lillian Hjorth Westh vil tage tilhørerne med på en humoristisk rundrejse sammen med Halfdan Rasmussen, Victor Borge, Storm P, Johannes Møllehave, og andre der har sat præg på vores humoristiske verden.
Lillian Hjorth Westh
Fre. 13.01.2023, kl. 14.00 - 16.00

”Mit liv i Israel”
Sarah Arnd Linder er dansker bosat i Israel på 16. år, hvor hun har taget det meste af sin uddannelse. For syv år siden grundlagde Sarah "Political is Personal - PiP" - et projekt, baseret på interviews med israelske og palæstinensiske kvinder, der frit fortæller, hvorledes konflikten har påvirket deres hverdag. 

I dette foredrag kommer hun også ind på sit eget, personlige forhold til Israel - sin personlige tilknytning, sine erfaringer og oplevelser i området, som har været med til at skabe hendes politiske holdninger ift. Israel og de palæstinensiske områder. 
Sara Arnd Linder
Fre. 10.02.2023, kl. 14.00 - 16.00

Olsenbanden
Oplev et underholdende foredrag om den største succes i dansk filmhistorie. Få et indblik i hovedpersonerne og skuespillerne bag de legendariske og folkekære karakterer. Hvorfor blev filmserien en kæmpe succes, og hvorfor holder de stadigvæk her 50 år efter? Per fortæller om sit samarbejde med Morten Grunwald - der udover rollen som Benny havde et langt liv i dansk teater. 


Oplev et foredrag fuld af personlige anekdoter og minder fra en tid, hvor alting var lidt mindre kompliceret. Per sørger for, at foredraget også bliver visuelt spændende, da han hiver gamle billeder og videoer frem fra gemmerne. Nogle af dem har du med garanti set før, og andre billeder er forbeholdt de få.
Per Kuskner
Fre. 03.03.2023, kl. 14.00 - 16.00

Dansk Melodi Grand Prix
I denne festlige afslutning på sæsonen dykker vi ned i de danske bidrag til Melodi Grand Prix gennem tiderne.
Lise Nees
Fre. 17.03.2023, kl. 14.00 - 16.00

 

Unummererede siddepladser.

Dokumentation for betaling forevises ved indgangen.