Skip to content

John Grøndahl

John Grøndahl

Musikken binder os sammen

Fingrene glider ubesværet over strengene og tonerne fylder rummet når John Grøndahl deler ud af sin viden og passion for guitaren. En passion han har delt med sine mange kursister i over 15 år hos FOF.
Hos John er det ikke vigtigt om man vil være den nye Eric Clapton eller bare kunne klare sig fornuftigt rundt om lejrbålet. Det er passionen og lysten der skal være drivkraften.

”Det jeg elsker ved guitarundervisning er, at alle kan gå til det uanset, hvor de er i livet. Og det er min opgave at møde kursisterne der, hvor de er lige nu, og få det frem i dem, som de gerne vil opnå.”

”Om det er individuel undervisning eller undervisning for hold, så skal kursisterne tydeligt kunne mærke min passion for guitaren. En passion, som blandt andet kommer af, at jeg i mere end 25 år har været så heldig at være guitarunderviser for både børn og voksne. Den helt store fornøjelse er at opleve den musikalske rejse hos hver enkelt, både individuelt og i sammenspillet med andre. Den musikalske rejse sker i et trygt undervisningsmiljø. Jeg gør meget ud af at skabe et rum, hvor der er plads til gode snakke og et godt grin.”

John understreger at det er vigtigt kursisterne ikke føler et pres, men lærer i deres eget tempo. Derfor er det heller ikke et krav at man kan noder i undervisningen.

”Jeg tager udgangspunkt i tabulatorprincippet, så man hurtigt får en fornemmelse af de rigtige greb på guitaren og nemmere kan komme i gang. Når man hurtigere kan se resultater, bliver man også mere motiveret til at udvikle sig. Og motivationen går begge veje, for jeg syntes jo det er fedt at se, at det jeg lærer fra mig, også virker.”

Og det ser ud til at virke, for John har flere kursister der kommer igen og bliver ved med at udvikle sig.

”Det er dejligt at se at mine kursister får noget ud af undervisningen og gerne vil blive ved. For guitar er ligesom et håndværk, det skal holdes ved lige ellers glemmer man det.”

Det er tydeligt at John elsker musik og at undervise. Nogle instrumenter er mere på mode end andre, men John Grøndahl er overbevist om at lysten til musik aldrig forsvinder. Som han selv udtrykker det:

”Musik har altid eksisteret i alle kulturer. Der er noget universelt i at udtrykke sig i musik som går lige i hjertet. Det kan både gøre dig glad og oprørt, og det er en kommunikation der krydser grænser og sprog. Musikken kan samle folk og skabe stemninger”

Det går aldrig af mode, og det gør John vist heller ikke

 

Tjek Johns kurser ud her