Skip to content
Meditation og mindfulness FOF Randers

Meditation og mindfulness

Meditation og mindfulness

Kurset henvender sig både til dig, som er nybegynder, og til dig som har været med på kurset tidligere eller har arbejdet med meditation og mindfulness i andre sammenhænge.

Meditation og mindfulness har en positive effekt på både din psyke og din fysik. Ved at arbejde med meditation og mindfulness får du øget adgang til dine indre ressourcer, dit følelsesliv, din styrke, dit værd og din evne til at koncentrere dig og fokusere øges.

Meditation og mindfulness gør dig i stand til at føle større nærvær både i forhold til dig selv og andre. Meditationsøvelserne og træningen giver dig også en bedre indre kontakt og forståelse for dine følelser. Meditation og mindfulness kan være din vej til større frihed og større følelsesmæssig kontakt.

Meditation i praksis. 

Jeg vil på kurset afmystificere meditation og forklare, hvordan man videnskabeligt har fundet og bevist meditationen og mindfulness positive virkninger på vores liv. Meditation behøver ikke at handle om religion og østens mystik. Men, fra mit perspektiv ingen meditation uden kontakt til følelse. Jeg vil gennemgå enkle basis meditationsteknikker men også lidt mere avancerede øvelser. Jeg vil inddrage teknikker fra mindfulness og gøre brug af følelse ind i meditationerne.

Vi træner meditationsøvelserne sammen på kurset, så alle føler sig sikre i teknikkerne, når du bruger dem derhjemme. Jeg vil vise, hvordan meditation kan bruges til at øge fokus på det, du gør i hverdagen. 

Samtidig vil jeg demonstrere, hvordan meditation kan bruges til at håndtere stress og uhensigtsmæssige tanker, som fjerner fokus fra det vi ønsker at være opmærksomme på i vores hverdag.

Jeg vil på kurset også komme ind på begrebet “Gå-Meditation”. Det er nemlig en mulighed at træne meditation, mens du foretager dig andre ting. Vi vil her arbejde med meditations-teknikker, som kan trænes og bruges, når vi går, løber en tur, går fra computeren til printeren. Ja mulighederne er mange, hvis man lærer og træner disse specielle teknikker.