Skip to content

Bliv frivillig

Har du lyst til at blive én af vores FF'ere (Fantastiske Frivillige)?

I FOF Sønderjylland har vi frivillige tilknyttet flere af vores hold, foredrag, højskoler og arrangementer, og der er også plads til dig.

Det kan være, fordi du har lyst til at give andre en god oplevelse men ikke har lyst til at være dén, der har det primære ansvar for planlægningen af holdet. Det kan også være, fordi du, som vores FF'er Annamarie sagde, da hun første gang kiggede forbi FOF's kontor i Sønderborg, "samler på gode oplevelser". Uanset hvad din baggrund er, hører vi gerne fra dig. Ring til os på tlf. 93 88 15 97 eller send en mail til sonderjylland@fof.dk og fortæl lidt om dig selv og hvilket af vores fantastiske fællesskaber, du har lyst til at blive en del af. 
Konkret søger vi lige nu værter og værtinder til vores foredragsarrangementer og højskoler i Haderslev, Vojens, Aabenraa, Augustenborg, Sønderborg og Gråsten.

Interview
Fra efterlysning til virkelighed
Når du deltager i et FOF-foredrag, er foredragsholderen i sagens natur hovedrolleindehaveren. Men der er også andre, der er med til at gøre foredraget til en succes. Vi har talt med Annamarie Vest Hansen, som er én af de FOF-værtinder, der er med til at sørge for, at publikum får en god oplevelse. 


"Hvordan blev du værtinde hos FOF?"
"Jeg så i FOF’s kursusprogram, at de efterlyste værtinder til deres foredrag. Jeg er sygeplejerske, og i dén sammenhæng var jeg bestyrelsesmedlem i en forening, hvor jeg ofte optrådte som værtinde ved konferencer og foredrag. Det er en rolle, der tiltaler mig." 

"Hvordan er din rolle hos FOF?"
"Det er min opgave at byde velkommen og præsentere foredragsholderen for publikum. Så inden foredraget sætter jeg mig ind i, hvem foredragsholderen er og i dét emne, som foredraget omhandler. På selve dagen møder jeg op i god tid og sikrer mig, at lyd, lys og alle de andre praktiske ting er i orden. Under selve foredraget hæfter jeg mig ved, hvad jeg kan lægge vægt på, når vi når frem til den afsluttende spørgerunde. På dén måde kan jeg være med til at sørge for, at foredraget bliver rundet godt af. Men andre gange er folk så spørgelystne, at jeg kan overlade det hele til dem. Som værtinde skal jeg have blik for, at helheden fungerer, så publikum får en god oplevelse. 

"Hvordan er det så at være værtinde hos FOF?"
"Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg sagde ja. Jeg ser frem til den kommende foredragssæson. Jeg har et rigtig godt samarbejde med Trine, der er leder i FOF Sønderjylland. Det er selvfølgelig hende, der har ansvaret for den overordnede tilrettelæggelse, men hun er meget åben over for nye idéer. Så vi har en fin dialog om, hvordan vi kan udvikle tingene, så de bliver endnu bedre, hvilket er meget tilfredsstillende."

"Løser du andre opgaver for FOF?"
"FOF gør en stor indsats for at markedsføre sine arrangementer. Her giver jeg gerne en hånd med ved at tage kursusprogrammer med ud til nogle af de steder, hvor jeg også yder en indsats som frivillig."