Skip to content

Vær opmærksom på, at vi opdaterer vores systemer fra den 21. sep. kl. 18 til og med den 22. sep. kl. 02. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Meditation og Mindfulness

Meditation og Mindfulness

Meditation er såvel selve praksissen at observere dig selv, dine tanker og dine følelser som en indre tilstand af fred. I meditation møder du dig selv dér, hvor du er lige nu og her.

Det er videnskabeligt bevist, at meditation hver dag har en positiv indflydelse på vores liv på mange områder. Du lærer at lytte til dig selv og være i og acceptere dét, der er, uden at vurdere eller bedømme dig selv. På den måde skaber du en dybere kontakt til dig selv og bliver bedre til at leve livet i nuet og være mere nærværende over for dig selv og dine omgivelser. 

Mindfulness er en måde at leve sit liv på - at være nærværende, åben og opmærksom på dét, der sker i dit liv lige nu og her. Mindfulness er blevet meget populært i Vesten via den amerikanske professor Jon Kabat-Zinn, som står bag MBSR-metoden (Mindfulness Baseret Stress Reduktion), der er videnskabeligt dokumenteret og bl.a. brugt på hospitaler og skoler.

I undervisningen vil der være plads til et kort oplæg om et særligt emne inden for meditation eller mindfulness. Det kan være om meditation- eller mindfulnessbegrebet, selvomsorg, taknemmelighed, forskellige former for meditation, lydmeditation, åndedrætsmeditation mv.
Derefter fortsætter vi med lidt bevægelse - nemme yogastillinger og stræk gør kroppen klar til selve meditationen, så kroppen er i stand til at være i den meditative stilling - og dit sind, der tit er fyldt med myriader af tanker og billeder, bliver også roligere, så du er klar til den meditative tilstand. Der vil være øvelser med åndedrættet og en guidet mindfulnessmeditation eller en kropsscanning, hvor du bliver guidet gennem hele kroppen. På den måde vil du opleve meditation på forskellige måder (liggende eller siddende). Der er mange veje til at opnå en meditativ tilstand, hvor der er ro, harmoni og balance. 

Kom i løst og behageligt tøj, der sikrer fri bevægelse og frie luftveje.

Medbring din yogamåtte, en pude og et tæppe. Du kan også låne udstyr i lokalet på Kasernen.