Skip to content

Alle aktiviteter i FOF Sydjylland med fysisk fremmøde er sat i bero t.o.m. den 7. februar, eller når myndighederne mener det igen er forsvarligt at genoptage undervisningen. Hold dig orienteret her på siden og på coronasmitte.dk

Se mere

Kan du ikke vente? Vær på kursus hjemmefra med vores fjernundervisning!

Se online kurser

Nader Ashkani og Sara Omar

Mød Nader Ashkani og Sara Omar

Mød dansk-kurdiske prisvindende bestsellerforfatter, akademiker og menneskerettighedsforkæmper, Sara Omar, og stifteren af Ny Identitet, Nader Ashkani, der bl.a. fortæller flugt, drabsforsøg og hans eget liv i det skjulte. Det bliver en aften med gribende beretninger og betragtninger fra virkelighedens og fiktions verden.

I første del af foredraget fortæller Sara Omar om sine værker og sin aktivisme. Omar kæmper med livet som indsats og pennen som våben – blandt andet mod det budskab, at en piges krop og sind er hendes families ære og ejendom.

"Familiens budskab", din krop og dit sind er familiens ære og ejendom

Nader Ashkani fortæller i anden del af foredraget levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab i et ”frivilligt” tvangsægteskab. En forfærdelig og gribende historie, som også blev baggrunden for stiftelsen af Ny Identitet, et tiltag, som hjælper unge kvinder ude af æresrelaterede forbrydelser og til et nyt liv.

Sara Omar fik sit gennembrud med romanen "Dødevaskeren" (2017), der er en voldsom fortælling om et ekstremt udsat pigeliv. Sidenhen er boget blevet fulgt op af "Skyggedansen" (2020), der sikrede hende De Gyldne Laurbær. Skyggedanseren behandler mange forskellige temaer, og er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord.

Et gribende foredrag, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 16.03.2021 18:30-21:45 Godset Sara Omar

Sara Omar